Per Gudmundson är en fegis

25Jun11

Det är lätt att hamna i den förenklade slutsatsen att Per Gudmundson är modig som vågar ta debatten om hur människor med viss typ av DNA är överrepresenterade i brottsstatistiken – och med viss typ av DNA handlar det såklart om mörkhyade muslimer, den grupp som Per Gudmundson valt att sikta in sig på i nio krönikor av tio.

Förutom att det finns en rad invändningar mot det sätt som Gudmundson hanterar fakta är hans största problem hans feghet. Han vågar helt enkelt inte stå för de konsekvenser som hans analys otvetydigt måste mynna ut i. Han testar några idéer – ”tagna ur luften” – men vågar inte löpa linan fullt ut.

Om det nu är så att man menar att brottslingars beteenden förklaras av deras härkomst så finns det endast ett sätt att förhindra ökad brottslighet i Sverige – stängda gränser. Vi måste hålla kulturer separerade från varandra. Inga araber ska få flytta över Medelhavet och komma in i Europa. Inga afrikaner ska få flyga över Europa för att korsa den svenska gränsen. Endast så skulle Per Gudmundson – utifrån sin analys av problematiken – kunna lösa problemet med brottslighet.

Men det är han för feg för att stå för.

Det ärligaste som Per Gudmundson nu kan göra är att komma ut ur garderoben och öppet stå för sin sympati för Sverigedemokraterna.

Annonser


23 Responses to “Per Gudmundson är en fegis”

 1. 1 Ceasar

  Kanske inte skulle vilja säga att han är en fegis.. jag vet inte vad han tycker. Artikeln i tidningen berör ju bara fakta.

  Debatten om vad man göra åt dessa problem deltar ju nästan ingen i..
  När det gäller gudmundsson så håller jag med dig om att han likt Sverigedemokraterna beskriver fakta.

  Sverigedemokraterna går ju inte så långt som att stänga gränserna från MENA länderna. Däremot verkar ju en annan nivå av invandring vara att föredra.

 2. 2 Magnus_S

  Per Gudmundson är liberal och liberaler brukar säga: fri invandring, sänk minimilönerna och avskaffa välfärdsstaten. Det är deras recept på alla problem.

 3. 3 Knut

  Det är ingen slump att Gudmundson skriver om personer som är *misstänkta* för brott, för där är invandrare klart överrepresenterade. Förutom det uppenbara, nämligen att vara misstänkt inte är detsamma som att vara skyldig i en rättsstat, så skjuter propagandisten utanför målet.

  Men vad Gudmundson inte känner till, eller väljer att inte ta upp eftersom det inte passar in på hans främlingsfientliga agenda, är att ”förundersökningar mot personer födda i utlandet oftare läggs ner i förhållande till personer födda i Sverige”.

  Det står att läsa i ”Är rättvisan rättvis?” (SOU 2006:30)

  Alltså: Snuten och åklagaren ser till att ha mer kött på benen innan de norpar en svennebanan än en invandrare. Eller med andra ord, strukturell diskriminering.

  Diskriminieringen återkommer även i ett senare skede, då ”risken att dömas till längre fängelsestraff är större för personer födda i utlandet och då i synnerhet för utomeuropéer”.

  Men om detta har Skalle-Per ingenting att säga.

  Hans krönikor är ingenting annat än pressmeddelanden från Nationaldemokraterna.

  Ska man vara konsekvent i hållningen att utvisa brottslingar så ska det rimligtvis gälla *alla*, och då blir vi ju åtminstone av med de flesta Sverigedemokrater, ett ”parti” som tycks vara späckat med brottslingar.

  • 4 Janne

   Jag förstår att du är bitter och arg för ibland gör fakta ont,

   • 5 Knut

    Tänkte du på de fakta jag kom med, eller på Skalle-Pers vilda spekulerande?

   • 6 Suck!

    Vilken fakta kom du med, Knut? Jag kan inte se någon. Bara samma gamla teorier man hört till döddagar och som inte stämmer.

 4. 7 Puang

  Det är bara att göra okulärbesiktning av de intagna på valfri svensk anstalt för att se att vi skulle göra oss av med ~70% av alla grova förbrytare om vi tog efter Danmark och utvisade dömda utlänningar.

 5. 8 Knut

  Det första som skulle slå en om man skulle göra en ”okulärbesiktning” (eller varför inte kolla statistiken?) är att den grupp som verkligen är överrepresenterad på svenska anstalter är MÄN, oavsett vilket ursprung de har.

  Kriminalvårdens statistik visar att runt 95 procent av alla intagna är män, en siffra som är relativt konstant över tid.

  Brottsförebyggande rådet skriver i sin rapport ”Kriminalstatistik 2009” att ”de flesta som misstänks för brott är män. År 2009 registrerades cirka 98 600 misstänkta män och 25 800 misstänkta kvinnor hos polis och åklagare. Andelsmässigt utgjorde kvinnorna 21 procent av samtliga misstänkta personer.”

  Så om man ska följa brunskjortan Gudmundsons logik till sin logiska slutsats borde vi massutvisa män, oavsett ursprung,

  Men det bygger som sagt på logiskt och rationellt tänkande, någonting som rasistiska ideologier inte är direkt välkända för.

  • 9 16830911

   Dock svårt att utvisa svensak män, eller hur?

   • 10 Bullen

    Kan väl ta och utvisa ”flyktingbarnen” dom består ju av endast män….

 6. 11 Tore

  Sluta förfasa er över Gudmonsson-han är mycket mycket modig och vet vad han talar om.Tack Gode Gud för denne man

  Självklart ska vi som härrör från detta land kräva att de som kommer hit ska följa våra lagar.Självklart ska vi kunna diskutera detta utan att åter slänga floskler om rasism etc åt varandra.Danmark strategi är nog så hård och lite märklig men vi har ju ingen alls.

 7. 12 Hoselius

  Jag tror han syftade på viss typ av kultur eller religion, inte viss typ av DNA. Just my 5 cents…

 8. 13 Mattias Johansson

  Gudmundson är modig , inte feg. Tycker man något annat är man bra korkad och okunnig om det svenska PK-förtrycket.

 9. 14 Realist

  Ungefär 20% av befolkningen är första eller andra generationens invandrare. Ungefär 80% av internerna på våra anstalter är första eller andra generationens invandrare. Att invandrare av någon anledning begår mer brott är obestridligen sant. Detta är ett ENORMT samhällsproblem, det borde väl alla inse, från vänster till höger. Inte minst för att det skapar rasism. All heder till Per på SvD som har stake nog att säga att kejsaren är naken.

  Sen kan man debattera varför det är på detta vis, och vad som skall göras åt det. Men politikerna måste ta frågan på stort allvar, annars får SD en bit över 20% år 2018.

 10. Vilket svammel…
  DNA? Är du nazist? Naturligtvis har ingen påstått att invandrares överrepresentation handlar om gener. Däremot vet vi vilka partier som bedrev rasbiologi förr i tiden, socialdemokraterna och moderaterna tillsammans med övriga partier.

  Hur som helst, vi måste begränsa invandringen kraftigt. Trygghet är viktigast för mig och vi kan inte bygga trygghet genom massinvandring av människor från MENA-länder, bevisligen. Problemet ligger i kulturarv, vilket all statistik pekar på. Samhället kan inte bero på dessa folkgrupper, tvärtom måste vi bygga landet efter den förmåga vi har att ta hand om människor. Detta är långt ifrån verklighet idag.

 11. Varför så dramatisk? Stänga gränser? Vem har sagt det? Det är din egna påhittiga lögn. Svårt att ta dig på allvar, pajas.

 12. 17 Adam

  Varför måste vi svenskar vara så jävla rädda för nåt som är svart på vitt, varför är vi så konflikträdda? Så fort någon berör detta ämne blir folk som galna, twitter svämmas över av fördömmande inlägg, faktum är att vi har misslyckats kapitalt med våran invandringspolitik. Vad är då politikernas lösning på problemet? Jo vi fortsätter precis som förut.. Vi håller på att få en utbredd fatigdom i Sverigr igen, något vi inte haft på väldigt många år. Vi får en grövre och råare brottsstatistik. Någonstans måste ju eländet sluta, vi måste få chansen att satsa på dem som kommit hit allt annat vore som ett slag i ansiktet på dessa människor och en väldigt effektiv lösning är att dra i invandringsbromsen.

 13. 18 Ol Gregg

  ”Men vad Gudmundson inte känner till, eller väljer att inte ta upp eftersom det inte passar in på hans främlingsfientliga agenda, är att ”förundersökningar mot personer födda i utlandet oftare läggs ner i förhållande till personer födda i Sverige”.”

  Detta beror på skillnader i brottstypen.

  När det gäller våldtäkt t.ex. Våldtäkt i nära relation är svårt att bevisa, och det är vanligare med falska anklagelser pga skadade relationer, sårade känslor.

  Gruppvåldtäkt eller överfallsvåldtäkt är mer uppenbara, när våld används osv. Även grovt våld är invandrare ifrån muslimska länder överrepresenterade i, och nu talar jag endast om grovt våld vid våldtäkt!

  Statistiken visar i Norge att nästan 95% av alla överfallsvåldtäkter i landet
  utförs av invandrare.

  Även våldsbrotten har överpresentation av invandrade gärningsmän.

  Så givetvis åker fler invandrare dit vid brott, då de utför fler brott som inte har en ”gråzon” som kan fria dig.

 14. Den svenska modellen har ju sina uppenbara brister, tyvärr tyvärr… 😥

 15. 20 Suck!

  Det är ni med erat eviga förenklande prat (alltid samma: strukturerna, strukturerna, strukturerna, rasism, rasism, rasism) som är fegisarna.. ni bara upprepar samma propaganda gång på gång på gång. Och det är inte ens eran egen propaganda. Ni är pappegojor och har ingen fakta på fötterna, till skillnad från tex Gudmundson.

  Sen var jag inte medveten om att SD var intresserade av genetik och etnicitet? Men vad vet jag.. Jag har ju bara läst deras parti och principprogram. Du vet väl bättre, på något magiskt sätt.

 16. 21 lisa4

  Jag jobbar på AF och kan intyga att detta går att överföra till hur många som jobbar i respektive invandrargrupp.

  Östasiater har trots ibland ofta låg utbildning i princip lättare att få jobb än infödda svenskar.
  Somalier är i princip oanställbara, Iraker som kommit dom senaste åren likaså.

  Arbetsgivarna kan ej beskyllas för att vara rasistiska eller diskriminerande eftersom dom gärna anställer östasiater eller afrikaner från andra delar av Afrika än dom från asylbältet.


 1. 1 En chefspappas vardag… » Ibland får man fan skämmas!
 2. 2 Fördomar fördummar | Sagor från livbåten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: