Skit i sverigedemokraterna. De har ingen rätt att få inflytande.

04Okt10

Låt oss mig börja med det självklara – Sverigedemokraterna är ett rasistiskt extremistparti. Därom råder inget tvivel. Partiet har sina rötter i den svenska naziströrelsen och även bland dagens partitoppar finns tunnor av rasism att ösa ur.

På något märkligt vis har stora delar av eftervalsdebatten handlat just om SD och det inflytande partiet eventuellt skulle kunna få. Både borgarna och de rödgröna har använt SD som slagträ och försökt kleta fast dem på den andra sidan. Tydligast nu idag vid talmansvalet där moderaten Per Westerberg (som öppnat för samarbete just med SD) vann omröstningen.

Alla tidningar och alla nyhetsprogram på TV rapporterar idag just med utgångspunkt i den roll som SD spelat i omröstningen. Nu senast i Aktuellt frågade programledaren om inte SD bör få ett visst inflytande eftersom de faktiskt har stöd av knappt sex procent av väljarna. Paralleller dras till det inflytande som Miljöpartiet haft tidigare och nu KD och Centern har nu.

Att SD skulle ges något som helst inflytande för att de fått knappt sex procent vore helt galet – just för att SD faktiskt är ett extremistiskt rasistparti. För så som det parlamentariska systemet fungerar så handlar det om att söka samarbete mellan olika partier (så till vida inget parti får egen majoritet). Partier samarbetar med varandra när de kan hitta gemensamma frågor att samarbeta kring – därför kan socialdemokraterna samarbeta med mp och v och moderaterna kan samarbeta med kd och c.

Däremot skiljer sig SD från övriga partier just för att SD är ett rasistiskt extremparti. Inget annat parti ligger ens i närheten av SD i invandringsfrågan eller i kriminalpolitiken (SD:s två viktigaste områden). Det är t.o.m. så att de andra partierna står i direkt opposition till SD just där. Således vore det demokratiskt helt fel att ge SD något som helst inflytande över dessa frågor.

Således är det helt enligt demokratins principer att de andra partierna helt enkelt skiter i sverigedemokraterna och inte ger dem något som helst inflytande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser


One Response to “Skit i sverigedemokraterna. De har ingen rätt att få inflytande.”

 1. 1 Roger Svensson

  Ingen seriös forskare eller debattör har någonsin hävdat att Sd är ett ”rasistiskt” parti, t.ex.:
  ”Till parlamentarikerna räknar hon Sverigedemokraterna, Sjöbopartiet och Framstegspartiet. Det är partier som inte är vare sig nazistiska eller rasistiska och som valt att arbeta inom demokratins ramar”
  Ur artikel om Helene Lööw i Bohusläningen 27.5 1992.
  ”Sverigedemokraterna är inte nazister eller rasister. Sverigedemokraterna är inte antidemokratiska extremister utan ett parlamentariskt parti ”.
  Ur Centrum för invandrarforsknings och Brottsförebyggande rådets rapport 1997, sammanställd bl.a. av Helene Lööw.
  ”Sverigedemokraterna kan inte betraktas som ett nazistiskt eller rasistiskt parti ”.
  Justitieministern Laila Freivalds i radioprogrammet Studio 1, 22.10 1999.

  Tittar man sen på SOM-institutets undersökningar så ligger deras politik betydligt närmare vad de flesta anser än de etablerad partierna: ~50% av befolkningen att det är ett ”bra förslag ta emot färre flyktingar” mot ungefär 25% som tycker det är ett ”dåligt förslag”. Cirka 80% tycker att ”invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att anpassa sig till svensk kultur och tradition” i stället för ”invandrarpolitiken bör hjälpa flyktingar och invandrare att bevara sin nationella kultur och tradition”, dvs. mer assimilationspolitik än ”mångkultur”. Så vilka är det egentligen som är ”extremisterna”?

  Sen misstar man sig rejält om man tror att formell makt i riksdagen är det viktiga! Sd:s makt ligger betydligt mer på det informella, metapolitiska planet: t.ex. är det uppenbart att Sd redan brutit den totala konsensus som det politiska och mediala etablissemanget intalade sig rådde inom immigrations-/integrationspolitikens område. Det är i det ljuset man skall se den desperation som nu råder och de krampaktiga försöken att stoppa tillbaka anden i flaskan. Visst fortsätta rya om ”rasism”, i stället för att ta tag i sakfrågorna, och forsätt försök utestänga Sd från den demokratiska beslutsprocessen, de kommer bara göra dem starkare!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: