Victoria och Daniel måste även fortsättningsvis fördöma muslimer

14Jun10

Man hade ju hoppats på en liten uppfräschning av grundlagen, men så blev nu inte fallet.

Eftersom kronprinsessan Victoria inte själv får bestämma vilken religion hon ska ha om hon tänker sig att bli drottning i Sverige är det också så att hon måste tvinga sina egna barn att ha samma religion som hon själv.

Victoria skall alltså uppfostra sina barn enligt  ”den rena evangeliska läran, sådan som den [förklaras] uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen”. Den Augsburgiska bekännelsen författades 1530 och är de lutherska kyrkornas grundläggande bekännelseskrift.

En av de saker som Victoria måste lära sina barn är att fördöma muslimer, för som det står i den oförändrade Augsburgiska bekännelsen så skall riktiga lutheraner:

fördöma alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentinianerna, arianerna, eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika.

Så nu är frågorna. Kommer Victoria och Daniel att lära sina barn att fördöma muslimer? Har kungen lärt Victoria, Carl-Philip och Madeleine att fördöma muslimer? Kommer monarkin att avskaffas innan Victorias barn är stora nog att ta över tronen?

Läs även andra bloggare om ,

Annonser


One Response to “Victoria och Daniel måste även fortsättningsvis fördöma muslimer”

  1. Alltså kungligheterna struntar väl i såna löjliga regler! Vad de sitter och tror på är det ingen som vet! Vad de säger i sina offentliga skådespel har ju ingenting med deras äkta jag och äkta tro att göra. Att de skulle gå ut och fördöma Islam i t.ex. media tar jag inte för troligt. Vem vet Victoria kanske i själva verket är muslim!

    Annars måste jag säga att jag retar mig på Victorias plasthaka!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: