Högeralliansen går i opposition

16Jan10

Att det måste kännas tungt på landets borgerliga ledarsidor just nu kan jag förstå. Om Demoskops väljarundersökning vore valresultatet skulle halva den borgerliga alliansen försvinna ut ur riksdagen och vi skulle få en röd-grön regering.

Hur tänker man då i det borgerliga lägret? Funderar man på hur den egna politiken drabbar Sverige? Funderar man på hur dum FRA-lagen var? Funderar man på hur Saab-krisen hanterats? Säkert hos någon. Men Maria Eriksson på SvD tror fortfarande att det är ”såssarna” och ”kommunisterna” som är ansvariga för politiken som förs i Sverige.

Alliansen [är] inte bara i regering utan också i opposition: mot missförhållanden i samhället och alla kvarvarande rester av det långa socialdemokratiska maktmonopolet.

När ingen vill rösta på de borgleriga så är taktiken klar: kör ”the blame game” och frammana bilden av en otäck kommunist som finansminister, en otäck miljömupp som energiminister och en läskig och orutinerad tant som statsminister:

Hur många tror att Sverige hade klarat sig bättre genom finanskrisen med Lars Ohly som finansminister istället för Anders Borg? Att Mona Sahlin hade varit bättre än Fredrik Reinfeldt som EU:s ordförande? Eller att Sverige hade varit bättre rustat för en vargavinter och en nedläggning av Saab med Maria Wetterstrand som näringsminister med ansvar för energipolitiken?

Tydligen tillräckligt många för att de skulle få regeringsmakten om det vore val idag. Istället kunde ju SvD fundera på om borgerlighetens problematik inte egentligen är borgerlighetens politik:

Det troliga är att det sanna budskapet från väljarkåren 2006 handlade om viljan att se något nytt istället för Göran Persson och socialdemokraternas ministrar och inte en vilja till den borgerliga regeringens politiska utövning. Problemet för borgarna är nämligen främst att de för en borgerlig politik.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


One Response to “Högeralliansen går i opposition”

  1. Många kolumnister på borgerliga ledarsidor har tappat sin journalistiska (om de i huvud taget har haft) anda och börjar skjuta under höften. Ju mer paniklagen de blir destå mer patetisk skriver de.

    Tror verkligen Maria E att Lars Olhly skulle bli finansmniniser i en eventuell Rödgrön regering. Antingen är hon korkad eller så så kör hon en korkad skrämselproganda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: