Hur billiga poänger kan SvD:s ledarsida plocka?

15Jan10

En fruktansvärd katastrof har drabbat Haiti. Hur väljer då en av Sveriges tyngsta borgerliga ledarsidor att kommentera katastrofen? Jo, Clas Arvidsson försöker plocka billiga inrikespolitiska poänger genom att skriva:

Haiti påminner om rödgrönt feltänk

Vi har alltså en katastrof där tiotusentals människor dött. Och då väljer SvD att ge sig på den rödgröna oppositionen. Det är billigt, lågt, osmakligt och gör att SvD:s ledarskribent tappar än mer i förtroende.

Läs även andra bloggare om , ,

Annonser


18 Responses to “Hur billiga poänger kan SvD:s ledarsida plocka?”

 1. 1 Mikael

  Nja, nær man læser vissa vænsterbloggar får man ju uppfattningen att det ær USA:s fel, och væntar vi några dagar ær det sækert Mossad som ligger bakom detta, eller alternativt Bilderberggruppen:). Vad som ændå slår mig ær att USA redan dag 1 hade 346 pers på plats, och idag kanske 6000 pers på plats.Sverige, ja ja vi skickade 2 med reguljærflyg. Tom Island skickade 35 pers plus tonvis av utrustning det førsta dygnet. Akelius skænker 100milj osv osv osv osv osv. Men døm om min førvåning, inte 1 enda Muslimskt land har gjort någonting, inte ett skit. Letar nu med ljus o lykta om något Muslimskt land någonsin hjælpt något land som har haft problem, då givetvis helt oskælviskt.

  Fan tom Israel var snabbt på plats i Haiti med en stor styrka av lækare mm mm mm.

  Mvh
  Micke

 2. 5 Mikael

  Letar o letar, ska nog komma med en lista vad det lider.

  Mvh
  Mikael Som fick alla på firman att lægga en dagsløn till Haiti.

 3. 7 Mikael

  Israel har på plats sedan igår ett fæltsjukhus, 40 lækare. 25 skøterskor.

  Mvh
  Mikael

 4. 9 Roberth Ström

  Er favoritnation Usa var först på plats med hjälp sug på den rödvinstomtar!

  • Först på plats var som sagt Kuba, med 340 läkare. Detta innan jordbävningen ens skett. Annars är det logiskt att USA var bland de första eftersom det är det rikaste landet i regionen som dessutom ligger väldigt nära.

   Det är extremt positivt att USA nu lägger ner resurser på hjälpen till Haiti, även om de gjort ett uselt jobb rent organisatoriskt. Kanske kan detta leda till att de omprövar den politik där de stödde en statskupp mot den folkvalde presidenten som ville höja minimilönerna för folket?

 5. Men på vilket sätt har Clas Arvidsson fel? Om rödgröna hade fått sin vilja igenom hade vi inte haft något flygplan att hjälpa haitierna med. Varför vägrar de rödgröna ta ansvar för sin egen politik?

  • Det är oerhört smaklöst att använda en katastrof som den på Haiti som ett inrikespolitiskt slagträ. Erik Berg ger ett bra svar: ”Hade världen lärt sig någonting av tsunamin, Katrina, cyklonen i Burma och jordbävningen i Kina 2008 och alla historiens tidigare naturkatastrofer, så borde en standbyorganisation under FN-flagg alltid stå redo med en flotta av luftskepp och fartyg som kunde avsegla inom 24 timmar. De kunde ta sig fram i väglöst land, färdigkoordinerade.

   Istället håller vi oss med Nordic Battlegroup och annat fjanteri. Grundlurade jeppar med gevär som sitter redo att rycka ut och skjuta någon när som helst då ledarna fått syn på spillning från ondskans axelmakter. En beredskap till ingen nytta, eftersom den byggts upp för att möta fel problem, ett inbillat hot. ”

 6. Well i så fall kunde de rödgröna ha föreslagit någon sådan standby-organisation istället. Men nej man har bara varit mot allting, och sorry, det ger också konsekvenser. Så länge du inte hittar något fel i claes arvidssons konstaterande så är du precis som alla andra rödgröna, populster som vägrar ta ansar för vad de egna alternativen leder till.

  • Problemet är att den instatsstyrka som hade kunnat hjälpa nu bedriver ett meningslöst krig i Afghanistan. Alla partier som varit med och beslutat om detta är mycket riktigt personer som vägrar ta ansvar för vad de egna alternativen leder till. Claes Arvidsson är en klassisk populist som förespråkat att man ska döda folk i Afghanistan hellre än ha beredskap för att hjälpa vid katastrofer.

   • Om du nu tycker bekämpandet av talibanerna och uppbyggande av demokrati i Afghanistan vara onödigt så får det stå för dig (och möjligvis vänsterpartiet), men där har du ju inte ens sossarna med dig. ja de rödgröna är hopplöst splittrade i frågan. Så det hjälper inte. Med de rödgröna hade det tydligen inte funnits några nya plan att skicka hjälp till haiti. Dags för de rödgröna att ta ansvar för sina åsikter

 7. 16 Hugo

  Hampus, även om inte passande i en debatt tycker jag du skall lugna dig lite i ditt enfaldigt eldröda himmelrike. Ursäkta uttrycket, men dra röven i koks.


 1. 1 Om viljan att tjäna på en katastrof | Sagor från livbåten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: