Vill ni ha det som i Saudiarabien då?

30Nov09

Det skrämmande med Schweiz förbud mot minareter är inte bara det schweiziska folkets intolerans utan också att så många kommentatorer i Sverige tycker att förslaget är bra. Många av de som tycker Schweiz gör rätt hänvisar till Saudiarabien. Dick Erixon skriver:

Alltså: islam har rätt att sprida sig överallt i världen, men något försvar för kristna att i religionsfrihetens namn sprida sin lära ges inte. Den politiska korrektheten i väst låter sig luras av detta dubbelspel.

En annan tid ett annat liv skriver:

En fråga som jag ställer mig är hur många kyrkor finns det i Saudiarabien? Skulle det vara ok att bygga en kyrka i Saudiarabien eller Jehemen?

K Rabnor skriver:

Hur är det med kyrkbyggen i Saudiarabien, Iran, Dubai osv? Hur det med byggande och respekt för synagogor runt om i de muslimska länderna?

Every Kinda People skriver:

Varför skulle skrällande högtalare med böneupprop tillåtas i Schweiz så länge kyrkklockor är förbjudna i Saudiarabien?

Vi har alltså nått en nivå i debatten där Saudiarabien – en av världens värsta diktaturer – ses som ett föredöme. Kan de förbjuda kykor så kan vi minsann förbjuda minareter.

Blogge skriver utmärkt:

Vi har nämligen kommit längre. Vi behöver inte åter sänka oss till Saudiarabiens nivå. Vi vill inte ha den kulturella och politiska monokultur som råder i Saudiarabien, med moralen inskriven i lagboken – sharia.

Sagor från livbåten har sammanställt några viktiga kommentarer.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


20 Responses to “Vill ni ha det som i Saudiarabien då?”

 1. 1 Sven Johansson

  Man vet inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som ringer och stör.

  Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

  Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

  Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ’68!

  • Vem har sagt något om att riva kyrkor? Det handlar om att även muslimer har rätt till sin religion. Likväl som judar, kristna, buddister etc. Kyrkor, moskeer, synagogor, tempel. Alla dessa måste ha rätt att existera i ett samhälle som vill kalla sig demokratiskt.

 2. 3 Sverige, Sverige fosterland!

  Eftersom jag har arbetat och bott i Saudi Arabien vill jag absolut inte ha detta system!
  Fråga annars min kära hustru, vad hon tycker om islams behandling av kvinnor?
  Men är detta ett tecken i skyn, månntro?
  ”När den svenske konungen steg i land och knäböjde, bröt solen fram som ett tecken på välsignelse för ”Lejonet från Norden”, som var sänd att befria folket från den tyranniske påven i Rom”!
  Gustav II Adolf landstiger i nuvarande norra Tyskland!
  ”När schweizarna tog sitt beslut, att hindra den muslimska framfarten i Europa lades därmed grunden till det nya, fria och sekulariserade Europa utan tvång och extremism från inhumana och bakåtsträvande religioner!
  Vi ser här, att direktdemokrati är klart överlägsen den demokratimodell som gäller för Sverige!

  • Om vi förbjuder muslimer att bygga minareter är det ett utmärkt exempel på hur vårt samhälle har långt kvar till att vara fritt, humant eller demokratiskt. Varför skall muslimska religiösa byggnader stoppas, men inte kristna eller judiska?

 3. 5 KLARTEXTEN!

  Är det inte vettigt om man respekterar varje lands kultur och religion? Man tar seden dit man kommer. Passar inte det flyttar man så klart inte dit. Varför flyr alla från islam? 90 % av alla flyktingar flyr muslimska länder. säger en hel del om dessa länder, eller hur?

  Respektabla The Telegraph räknar med att muslimerna ökar från 5 till 20 % till 2050. Fördubbling på 20 år. Det skulle bli 40 % år 2070 och över 50% 2080.Detta pga hög invandring och nativitet.

  Vill du ge den framtiden åt dina barnbarn?

  http://klartexten.wordpress.com/2009/11/27/eu-20-muslimer-ar-2050/

  • Siffrorna är trams och bygger på spekulationer och en obehagligt essentialistisk syn på vad religion är.

  • 7 calandrella

   Jo, alla bör respektera (som i tillåta) alla uppfattningar som finns – uppfattningen att Gud inte finns, uppfattningen att Reinfeldt är dum i huvudet, uppfattningen att minareter är det bästa sedan Koranen, uppfattningen att islam är den enda sanna religionen, uppfattningen att den kultur som råkar råda i en liten del av universum som kallas Sverige är den ultimata och så vidare. Alla bör även få ge uttryck åt sina uppfattningar, så länge de inte inskränker andras fri- och rättigheter. Precis lika väl som att muslimhatare bör få bygga blågula torn med Sverigeflaggor där de konstant sjunger Sveriges nationalsång och nynazistiska kampsånger, bör muslimer få bygga torn där de ropar ut religiösa budskap. Angående huruvida islam eller ej kommer sprida sig i Europa, vore det, anser jag personligen, synd, precis som det är synd att kristendomen är så spridd, och främlingsfientligheten, och moderaternas åsikter. Betyder det att jag får gå in och stoppa spridningen av islam, främlingsfientlighet eller andra idéer? Naturligtvis inte! I en demokrati har alla yttrandefrihet.

 4. 8 Gustaf

  Det är väl ändå självklart så att minareter skall förbjudas i Europa och att kyrkklockor skall tillåtas i SaudArabien. jag menar alltså detta på fullt allvar, ingen ironi. Den kristna tron är rätt och sann och fantastisk, den muslimska tron är ur vissa avseenden diabolisk. Jag tycker alla svenska vänsterkvinnor och liberala kvinnor och vänstermän och liberla män som är islamkramare skall tvingas flytta till muslimska länder och där ska de bo för resten av sina liv, istället bör underbara kristna sydamerikanska och afrikanska, kinesiska kvinnor få ta deras plats i Sverige med resp. män. Detta är bra för Sverige och världen.
  MVH Gustaf

  PS. Se detta som ett provokativt debattinlägg med en stor mängd av allvar i.

 5. Klartexten, använd samma logik på hur många Elvis-immitatörer som fanns i världen på 60-talet och hur de ökat på 70-talet. Då finner du att världen idag består av över en tredjedel Elvis-immitatörer. Skrämmande?

  Ja, det sättet att använda statistik är skrämmande.

 6. 10 flemens

  För islamisterna så är Saudiarabien ett föredöme. Det är ju Saudiarabien som finansierar dessa minareter och moskéer i västvärlden. Allt för att kunna sprida sin västvärldsfobi och hat. Islamiska stater har aldrig påstått sig vara demokratiska, det är något som klistrats på dem av fördomsfulla västerlänningar.

  Så det är inte vi som ser SA som föredöme.
  Sen vad gäller hindrandet av spridandet av kristendomen så är det något som för mig iaf känns likgiltigt. Varför ska kristendomen spridas? Det är väl inte nån jäla mänsklig rättighet att sprida amsagor?

 7. 11 flemens

  Det jag finner intressant när kampen mot islamismen tas upp så är det alltid ”skrämmande” och ungefär där stannar tankeverksamheten upp.
  Det är det enda argumentet man har att komma med. Jag skulle vilja påstå att det tyder på att man använder det som sköld mot verkligheten.
  Allt som är skrämmande ska förkastas utan närmare efter tanke.

 8. Jodå, det är en mänsklig rättighet att få sprida religiösa amsagor. Trosfrihet är en av de mänskliga rättigheterna. Saudi-Arabien bryter mot denna mänskliga rättighet och nu har du inspirerats av härskarna där till att vilja göra samma sak.

  Vad menar du med ”islamiska stater”? Vad i hela friden är det? I vilket fall inget som har med minareter att göra. Sådana finns det gott om i de demokratiska länderna Malaysia och Indonesien.

  • 13 flemens

   På vilket sätt förhindrar man muslimerna att utöva sin tro genom att inte tillåta minareter? Att inte bära burkha?
   Kan det vara så att du anser att religion är det som en människa säger är religion för henne? Vem avgör i såfall vad som är acceptabel religion?
   Ska nya religioner diskrimineras? Ska religioner som inte har så många anhängare diskrimineras?

   Islamisk stat är en stat som styrs av islams lagar?

   • På vilket sätt förhindrar man judar från att utöva sin tro genom att förbjuda synagogor, svarta hattar och helskägg? Eller kristna genom att förbjuda crucifix och munkkåpor? För munkkåpor och nunnedok är ungefär lika representativa för kristna i väst som för burkhor för muslimer i väst.

    Vad som är acceptabel religion bestäms av de mänskliga rättigheterna samt varje lands lagstiftning. Samma som för politiska åskådningar således. Religioner eller religiösa ska självklart inte diskrimineras. Inte vill vi väl ha ett samhälle med diskrimiering? Samma regler och lagar ska gälla för alla.

    Och varför blandar du ihop förekomsten av minareter med tossiga resonemang om ”islamiska stater”? Kallar du Bosnien för en islamisk stat? Malaysia? Indonesien?

 9. 15 Göran

  Jag ville gärna tro, att beslutet om förbud mot minareter endast och allenast riktar sig mot den akustiska miljöförstöring som de för med sig. Enligt mitt tycke gäller samma sak kyrkklockor, som borde förbjudas i samma lag av samma orsak.
  Jag har bott i sydeuropeiska städer nära kyrkklockor, som fört oväsen varje hel-och halv timme dygnet runt. Gräsligt! Jag har även bott nära minareter i Asien, vilka skriker och gapar med jämna mellanrum och med fruktansvärd volym.
  Jag tycker, att vi i Europa borde ta de sista stegen mot ett humanistiskt sekulariserat samhälle, där religionsfriheten är total, men där all religion bannlyses i samband med politik, samhällsliv och lagstiftning.
  Tro vad du vill utan att störa andra med dina amsagor!
  Förslag: Den som vill höra kyrkklockor och minareter kunde få prenumerera på detta och få oväsendet direkt i sina mobiltelefoner. Då får de ju dessutom samma möjligheter att lyssna i glesbygd som i städerna. Kyrkor och moskéer kunde ju passa på att få lite inkomster också från prenumeranter. Vill man ha klockringning till högmässan, så kör man det i högtalare inne i kyrkorummet.

 10. 16 Erik

  Islam är ju lika med intolerans samt könssegregerande kvinnoförnedring. Mot detta skall överhuvudtaget ingen tolerans visas. För mig får de gärna förbjuda hela skiten. Vill muslimer leva i ett fritt samhälle, ok. Passar det inte kan de packa ihop och välja boende i den muslimska delen av världen. DEN DELEN är inte direkt liten! Men mycket vill ha mer som bekant! Man kan inte både ha kakan och äta den, vill man bo i ett fritt samhälle får man faktist acceptera att vissa saker som tex islam kommer att hållas nedtryckt i sophinken där det hör hemma! Punkt slut. Dags att stoppa den muslimska koloniseringen NU!

  • Nja, problemet är att Erik är lika med intolerans samt könssegregerande kvinnoförnedring. Mot Erik skall överhuvudtaget ingen tolerans visas. För mig får de gärna förbjuda honom helt. Vill erikar leva i ett fritt samhälle, ok. Passar det inte kan han packa ihop och välja boende i Nordkorea. Man kan inte både ha kakan och äta den, vill man bo i ett fritt samhälle får man faktist acceptera att vissa saker som tex Erik kommer att hållas nedtryckt i sophinken där han hör hemma! Punkt slut. Dags att stoppa Eriks koloniseringen NU!


 1. 1 Demokrati är jävligt fel « Allahu Akbar
 2. 2 Integrationspolitik i landet lagom | Sagor från livbåten
 3. 3 Du får misshandla mig men jag får inte misshandla dig – jävligt orättvist « Kvalitetsbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: