Vilka vänner har Moderaterna i sin världsomspännande sammanslutning av högerpartier?

10Nov09

När vi firar att 20 år gått sedan Berlinmuren föll passar såklart högerfolk att kasta skit på Vänsterpartiet och även Socialdemokraterna. Och tyvärr gör de det med viss rätt, för Vänsterpartiet har en solkig historia. Svd  försöker använda sig av Vänsterpartiets internationella kontakter för smutskastningen:

Partiet var ju ursprungligen med i Komintern, alltså i den världsomspännande sammanslutning av kommunistpartier

Här kan det dock vara på sin plats att se på vilka partier som ingår i den världsomspännande sammanslutning – IDU –  där svenska Moderaterna ingår.

Vi har alltså en rad partier med fascistiskt och/eller krigsförbrytarförflutet som ingår i samma världsomspännande sammanslutning av högerpartier som Moderaterna gör. Dags att ställa Fredrik Reinfeldt till svars?

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


One Response to “Vilka vänner har Moderaterna i sin världsomspännande sammanslutning av högerpartier?”

 1. 1 Bob

  Är det att kasta skit när man påpekar hur det faktiskt ligger till? Som jag ser det innebär skitkastning att man försöker att smeta ner någonting som annars är rent och oskyldigt, t.ex. genom förtalskampanjer.

  Om du inte håller med om denna definition av ”skitkastning” så innebär ju det att detta, skitkastning, är precis vad du själv sysslar med i den senare delen av ditt inlägg.

  Även om vad du t.ex. skriver om PODEMOS (tidigare ADN) i Bolivia i strikt mening stämmer, så utelämnar du även för läsaren viktig information. ADN är mycket riktigt grundat av Banzer år 1979, efter det att hans diktaturregim upphörde. Dock är det även så att Banzer av folket valdes till president år 1997 efter flera misslyckade återvalsförsök. Han avled senare och är därför inte heller partiet PODEMOS:s ledare.

  Att jämföra Moderaternas medlemskap i IDU, där partier som PODEMOS ingår, med VPK:s nära och långvariga samarbete med kommunistdiktaturerna i Warszawapakten blir löjligt. Det märks att du fått jobba en hel del för att hitta någonting att kritisera när du kommer dragandes med partier i mindre, ofta perifera, länder.

  Givetvis kan man alltid önska sig att dem man i en allt annat än perfekt värld på ett eller annat sätt är associerade med har ett helt fläckfritt förflutet, men det är ändå stor skillnad på å ena sidan att samarbeta med diktaturer och å andra sidan att ingå i samma organisation som numera demokratiska partier.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: