Man måste veta när det är läge att be om ursäkt

07Nov09

Lennart Holmlund är kommunpolitiker i Umeå. Enligt uppgifter verkar han vara en typisk kommunalpamp.

I Lennart Holmlunds världsbild är det socialdemokraterna som är det goda och alliansen som är de onda. Säkert delar jag många åsikter med Holmlund eftersom jag också vill ha bort de fyra borgerliga partierna från makten, men när jag argumenterar för ett regeringsskifte tycker jag att det är viktigt att hålla sig till fakta. Men det tycker inte Holmlund, eftersom han har sin dualistiska världsbild där den ena sidan per definition är god och den andra sidan är ond. Därför kan Holmlund skriva att regeringen är dömd för diskriminering:

Försäkringskassan blev dömd för diskriminering i dessa fall och ytterst utför ju försäkringskassan ett beställningsjobb år regeringen. Att försämra för sjuka och pensionärer var ett led i regeringens politik för att kunna sänka skatterna för de som har det bäst.

Tyvärr för Holmlund så handlar domen om fall som inträffade under första hälften av 2006 då socialdemokraterna fortfarande hade makten i Sverige. Det är alltså den f d socialdemokratiska regeringen som – för att använda Holmlunds ord – dömts för diskriminering.

Mängder av kommentarer på Holmlunds inlägg påpekar att Holmlund snurrat till det hela och hade han då haft någon som helst verklighetsförankring hade han bett om ursäkt och ändrat sina påståenden.

Men icke. I ett nytt inlägg går Holmlund istället på offensiven och skriver:

I min blogg på s-info/holmlund har okvädesorden strömmat i strid ström och undanflykter har varit att regeln för gravida kvinnor instiftats under den socialdemokratiska regeringen.

Undanflykt? Var det inte så att socialdemokraterna hade makten under första hälften av 2006? Är det inte socialdemokraterna som har ansvar för de lagar som stiftas när de har makten?

Lennart Holmlund har verkligen inte begripit ett smack av vad folk försökt förklara för honom. Han har helt enkelt inte mottaglig för någon kritik som ändrar hans dualistiska världsbild.

Tyvärr är det många socialdemokratiska bloggare på S-info som delar Holmlunds världsbild. Många orkar inte ta reda på fakta utan utgår i sina blogginlägg från just synen att allt alliansen gör är av ondo och då behövs inga sakargument.

Därför behöver vi som vill se en röd-grön regering efter 2010 göra allt vi kan för att inte gå i de fotspår som Holmlund och hans gelikar trampar upp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser


2 Responses to “Man måste veta när det är läge att be om ursäkt”

 1. 1 Bob

  Frågan är dock om kopplingen mellan att tala sanning och att vara politiskt populär är särskilt stark. Om väljarna inte är uppmärksamma och noga följer mediarapporteringen kan det mycket väl löna sig med lögner.

  Se t.ex. hur Thomas Bodström nyligen blev påkommen med flera lögner i samband med Kalla Faktas granskning och han sitter ju mig veterligen kvar som (S) förstanamn på Stockholmslistan inför riksdagsvalet 2010. I detta fall rörde det sig om ljug om hur han prioriterade ett lukrativa extraknäck framför riksdagsarbetet, men Partiet slöt förutsägbart upp bakom sin guldgosse.

  Se även hur Thomas Östros nyligen blev påkommen av SVT:s Rapport med att ljuga angående storleken på de rödgrönas överenskommelse inför valet i jämförelse med vad Allianspartierna var överens om motsvarande tid innan valet 2006. Inte heller här kan man vänta sig någon kritik från partiet, i och med att en sådan skulle försvaga dess position.

  Inte tusan påverkas deras ställning nämnvärt negativt av lögner. Om något så förväntas de ljuga för att gynna partiet eller deras egen ställning, detta därför att granskning av sanningshalten i uttalanden är undantag snarare än regel.

  http://www.politikerbloggen.se/2009/10/16/24162/


 1. 1 make money by blogging

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: