Åkesson ljuger och hetsar mot muslimer

19Okt09

Samtidigt som Dilsa Demirbag Sten i GP skriver att islamofobin inte bör användas som begrepp visar Jimmy Åkesson (sd) varför det är viktigt att vi faktiskt kan använda oss av begreppet – just nu, i oktober 2010. Åkessons text är nämligen det mest rasistiska och islamofobiska som publicerats på en stor svensk tidnings debattsida på den här sidan om andra världskriget.

Åkesson skriver på Aftonbladets debattsidan att den växande muslimska befolkningen i Sverige är ”det största utländska hot sedan andra världskriget”. Genom att dra fram en rad exempel på företeelser som han anser att ”muslimer” står för och gör. Det är ritualslakt, könssegregering, sharialagar, terror och så vidare. Saker som garanterat finns men som är undantag och marginella företeelser.

Att det skulle ha etablerats ”ett tiotal muslimska terrororganisationer” är ren lögn. Sharialagar ser de flesta muslimer i Sverige som ett hot och det är bara en liten grupp som vill ha det. Och så kan man fortsätta med punkt efter punkt.

Men Åkesson är såklart inte intresserad av att ta reda på vad muslimer tycker, tänker, känner och upplever. Han vet redan att de är terrorister, fundamentaliser och ett hot mot svenskheten.

Men, lika lite som det finns någon klart definierad svenskhet som hotas så finns det heller ingen ”muslimsk åsikt” i samhällsdebatten. Om det finns 300.000 muslimer i Sverige så finns det också 300.000 olika muslimska röster och åsikter. När Jimmie Åkesson talar så ger han inte uttryck för ”svenskarnas” åsikt om muslimer – han är en röst.

Och tur är väl det.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


3 Responses to “Åkesson ljuger och hetsar mot muslimer”

  1. Vilket bra inlägg!

    Åkesson ljuger ju i princip hela tiden. Han bara svänger ihop en massa oreflekterat bullshit och får det att låta som om han har koll. Det finns sedan länge stridigheter gällande hur många muslimer som egentligen finns i Sverige, svaret är att man faktiskt inte vet riktigt. Det låter som om den enda bok Åkesson läst är Clash of Civilizations.

    Jag skrev precis två inlägg om invandring och SD, det börjar bli så uppenbart att de faktiskt verkligen kommer in i Riksdagen.

  2. J.Å har dragit alla muslimer över en kant, helt plötsligt blev även muslimer som anpassat sig till Sverige och svenska lagar terrorister! Vansinne!


  1. 1 Aftonbladet publicerar islamofobisk smörja | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: