Svininfluensan är fortfarande relativt ofarlig, men vi bör vaccinera oss ändå

29Aug09

WHO:s chef har varnat för att A(H1n1) – eller svininfluensan – sprider sig snabbare än väntat vilket såklart leder till stora rubriker och flera oroliga kommentarer. Och när WHO-chefen säger:

40 procent av offren är unga personer — vid god hälsa — som dör inom fem till sju dagar

är det klart att folk reagerar. Men återigen är det viktigt att behålla lugnet och peka på vad som faktiskt händer. Västergötskan resonerar klokt:

Låt oss se; av totalt 209.438 smittade människor har 2.185 personer dött sen april, detta är hela världen inräknad! Dvs 1 % och om man då räknar bort de 60 %-en som INTE var unga offer, så är risken att jag dör ca 0,4 %…

Dödligheten i den nya influensan är förvisso något högre än vanlig säsongsinfluensa, men är ändock bara några promille (0,4 procent). I både Tyskland och Storbritannien är den första vågen över och i Tyskland har ingen dött ännu:

Myndigheternas kartläggning visar att sju procent av dem som fick smittan behövde vård på sjukhus. Tre procent hade andra sjukdomar som kunde göra influensan farligare. Fallen med lunginflammation var mycket få – mindre än en halv procent. Och ingen har dött i svininfluensa.

Och även om sextio personer har dött i Storbritannien så beskrivs influensan ändå som mild.

Däremot har jag synnerligen svårt för alla dessa vaccinskeptiker som tittar fram överallt. Allt snack om att kroppen minsann skall härdas och att det är onaturligt att ta vaccin eftersom kroppens eget immunförsvar då inte byggs upp är oerhört själviskt.

Visst. De allra flesta av oss (99,6 procent) kommer att överleva influensan. Att vi ska vaccinera oss handlar om att vi inte ska utsätta de som faktiskt riskerar att dö för onödiga risker.

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Annonser


2 Responses to “Svininfluensan är fortfarande relativt ofarlig, men vi bör vaccinera oss ändå”

 1. 1 Unu

  ”Att vi ska vaccinera oss handlar om att vi inte ska utsätta de som faktiskt riskerar att dö för onödiga risker.”
  Så ni menar att de som inte riskerar att dö ska vaccinera sig för att de som gör det inte ska utsättas för onödiga risker?
  Var är logiken? Har lagt upp 3 scenarier och 3 frågor:
  1. De som riskerar livet vaccinerar sig – får inte influensan. Varför ska då alla vaccinera sig?
  2. De som riskerar livet vaccinerar sig – får influensan ändå. Vaccinet är inte verksam. Vad är meningen med att vaccinera sig då?
  3. De som riskerar livet vaccinerar INTE sig – riskerar att dö. Varför tar de inte vaccinet då?

 2. Var och en har rätt till sina egna åsikter.

  Jag är inte läkare men tror mer på följande skyddsåtgärder mot hosta, influensa och vanliga förkylningar

  Vitamin D frän solsken eller sollampa, Motion, Minskad stress, Hälsokost, tillräckligt med Sömn, Omega 3, Reducera raffinerade produkter som vitt socker, salt, mjöl, pastöriserad mjölk. Tvätta händerna ofta men inte för ofta. Aktiv opastöriserad Manuka Honung, Turmerik, Vitlök. Vitamin C 1.000 mg per dag, Linus Pauling rekommenderar vitamin C 1.000 mg varje timme om man misstänker infektion.Undvik vänthallar I sjukhus om möjligt. Positivt tänkande. Undvik att röra näsa, mun eller ögon after att ha rört dörrhandtag, hissknappar, ledstänger. Be till Gud om du är troende.

  Min pappa som är över 90 år har promenerat nästan varje dag i hela sitt vuxna liv cirka en timme om dagen och var sjuk senast cirka 45 år sedan om jag minns rätt. Själv blir jag sjuk kanske en gång vart 20e år.

  Om du väljer vaccinering så läs på om vaccinationers historiska effektivitet och försök se till att just Ditt vaccin har uttestats noga.

  http://www.mercola.com, vaclib.org, http://www.betterdietislam.com/

  Med vänlig hälsning – Adam Testad


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: