Hur kan Annika Dahlqvist få kalla sig doktor?

21Aug09

Karin Bojs skriver en utmärkt artikel om vaccinering mot H1N1-viruset. Hon tar bl a alla de konspirationsteorier som florerar på bloggar och forum. Och hon kommer fram till att vaccinering är bättre än att få svininfluensan:

Ingen vet exakt hur effektivt vaccinet blir, och ingen vet exakt hur hårt pandemin slår mot Sverige. Men allt tyder på att svininfluensan är farligare än vaccinet.

Bojs kritiserar också kostdoktorn Annika Dahlqvist som på sin egen blogg återigen visar varför hon inte kan anses som trovärdiga i medicinska frågor:

Själv känner jag instinktivt att jag tror mera på naturen och naturlig kost, osprutat är bäst.

Kan Dahlqvist alls kalla sig doktor? Hon ”tror mera på naturen” än på vetenskapen. Hon sätter alltså sina egna idéer framför vad experter på influensa och vacinering tycker. Annika Dahlqvists femton minuter måste vara slut nu.

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Annonser


7 Responses to “Hur kan Annika Dahlqvist få kalla sig doktor?”

 1. Nu är ju faktiskt båda citaten lika extremt subjektiva.
  Dessutom är ju naturen och naturlig kost en vetenskap i sig så det betyder ju inte heller att hon inte tror på vetenskapen.

  ”Hon sätter alltså sina egna idéer framför vad experter på influensa och vacinering tycker.”

  Förra gången det var en svininfluensa pandemi i USA (1976) dog 25 personer av vaccinet och 1 dog av svininfluensan – Skulle tipsa dig om att titta på youtube klipp från nyhetssändningar innan vaccinationen i USA då dom säger exakt samma sak ”lita på experterna”.
  Problemet är iofs inte det att ”experterna” är osmarta eller så, problemet är bara att det är så sjukt mycket pengar involverat i vaccinationsförsäljningen att man inte vet vem man kan lita på.

 2. Annika har många minuter kvar ännu. Det kanske inte är så lätt att på kort tid sätta sig in i vad hon uträttat under snart 5 år som bloggare. Jag har varit med länge så jag har läst tusentals berättelser från personer som med kostens hjälp blivit av med massor av ”normala” krämpor.
  Det här med bättre immunförvar känner man av direkt och inte blir det sämre av att man läser alla andras berättelser om detta. Folk som äter LCHF blir i stort sett aldrig sjuka. Inget biter sig fast utan ofta kan man känna början på en förkylning som sedan försvinner. Visst, många människor som inte äter LCHF blir inte sjuka heller, men LCHF:arna märker ofta en enorm skillnad mellan ”förr och nu”. Man säger ju att immunförsvaret kommer från magen. Bättre mage är faktiskt den vanligaste hälsovinsten på LCHF och för många kommer den redan samma dag man börjar. Här finns massor av berättelser att läsa på Dr Dahlqvists blogg.

  Ja, Annika har många år kvar. Visste du förresten att hon långt ifrån är ensam om detta numera? Nu har hon även en diger lista av professorer, docenter, forskare och andra läkare som stödjer det här tänket. Lägg även till den amerikanske vetenskapsjournalisten Gary Taubes som efter mer än 7 års research kommit fram till samma sak och har skrivit en flera hundra sidor tjock bok om detta.

  Spännande är bara förnamnet!

 3. Lundburgerr: För det första så går det inte att jämföra influensan 1976 i USA eftersom det just bara var en som dog. I USA har över 500 dött och i hela världen är siffran över 2000 döda.
  Sedan är det kontrafaktiskt att göra jämförelsen som du gör eftersom vi inte vet hur många som dött om inte en fjärdedel av befolkningen vaccinerats.

 4. Mattias Axelsson:
  2000 döda säger du – visst det är tragiskt, men fundera lite kring det dära.
  500 döda i USA hittils samtidigt som USA spenderat flera miljarder dollar på att framställa vaccin till allihopa.

  SAMTIDIGT som det dör ca 29 000 barn (enbart barn) varje dag av Fattighets relaterade anledningar varav 5000 pga smutsigt vatten.
  Är det då inte jävla många gånger vettigare att spendera pengarna på det istället?

  Vi borde inte ens höja på ögonbrynen när vi hör ordet ”svininfluensa” för det finns mycket värre hot mänskligheten och som har mycket större prioritet.
  Inte förrän problem såsom dödsfall pga. smutsigt vatten minskat till mindre än 2000 dödsfall på 3-4 månader.

  Det är alltså oerhört själviskt att spendera en massa pengar för att skydda sig mot en sådan relativt låg fara. (förutsatt att ens vaccinen funkar).

  På tal om just vaccin och lyssna på experter, här har ni en expert: http://www.blogtalkradio.com/7hunder/2009/08/11/TVP-RADIO

  Och på tal om kost (latest in clinical nutrition): http://www.youtube.com/watch?v=c5g_k5JRTXY&feature=PlayList&p=180CC3B9F64F0E71&index=0

 5. Lundburgerr: Du har en poäng. Det finns saker som vi definitivt hellre borde lägga pengar på och som skulle bota betydligt fler människor. T ex att se till att alla människor får tillgång till rent vatten

 6. 6 Achtung

  Förr oss diabetiker har hon iaf varit en bättre läkare än alla andra jag råkat ut för.

 7. 7 Mange

  Kan du summera detta? Fick inte Annika rätt till slut ändå?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: