Vad har doktor Dahlqvist för agenda?

20Aug09

Oron för det kommande utbrottet av viruset H1N1 (också kallad svininfluensan) är förmodligen ohyggligt överdriven i Sverige. Om den överdrivna oron skriver t ex Johan Norberg  – ”H1N1 är mindre farlig än vanlig influensa” – och Anders Svensson – ”Svininfluensan har dödat färre än en vanlig influensaepidemi”. Det viktiga att komma ihåg är just att viruset H1N1 inte är farligare än något annat influensavirus – dock kommer fler bli smittade eftersom färre är immuna mot viruset och eftersom fler smittas kommer fler att dö.

Med detta sagt vill jag varna för att i kölvattnet av den oro som finns kommer charlataner av alla de slag dyka upp till ytan. På forum, i bloggar och i tidningarnas kommentarsfält fullkomligt svämmar det över av vaccinationsmotståndare. Och då menar jag inte främst de som argumenterar mot massvaccination (för en sådan bör diskuteras och kanske också kritiseras) utan de som av ideologiska skäl överhuvudtaget är emot vaccinationer.

Orsak och verkan skriver ofta och bra om just dessa vaccinationsmotståndare:

Det Whilde missar är att vaccinationernas positiva effekter vida överskrider riskerna. För vad har vi att vänta ifall föräldrar plötsligt slutar vaccinera sina barn? Då kommer vi att återse mässling, rödahund, kikhosta och kanske till och med polio igen. Och de sjukdomarnas återkomst vore långt värre och betydligt vanligare än de få biverkningar av vaccinationer som vi ser idag.

En av alla de charlataner som vädrar morgonluft (trots att hennes femton minuter borde vara slut med råge) är Annika Dahlqvist. Hon tänker inte vaccinera sig mot H1N1 och det är såklart hennes eget val, men hennes motivering får mig att rysa:

Äter man bra, och d-vitamin och omega-3 så bör man ha ett så bra infektionsförsvar så att man inte behöver vaccinera sig. Vi känner att vi får mycket bättre infektionsförsvar genom att äta LCHF, low carb high fat. Vi blir mindre förkylda och tror att vi har ett bättre försvar. Många håller med mig

Doktor Dahlqvist menar alltså på fullt allvar att bara vi äter mer vispgrädde, smör och riktig majonnäs så klarar vi oss mot svininfluensan. Det finns en stor portion dubbelmoral att i ena meningen anklaga läkemedelsindustrin för att göra influensan till en PR-kupp och sedan i nästa mening försöka värva anhängare till sin LCHF-diet med hjälp av just samma influensa.

Gärna en seriös diskussion om fördelar kontra nackdelar av en massvaccinering – men mota de rabiata vaccinmotståndarna redan vid grinden.

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Annonser


12 Responses to “Vad har doktor Dahlqvist för agenda?”

 1. 1 Christian

  Annika Dahlqvist är ju helt spritt språngande… Det är väldigt sällan man ser kritik mot hennes tossiga idéer i tidningarna också, av nån anledning. Jag tror knappast att man ska sluta vaccinera sig mot allehanda sjukdomar bara för att man äter riktigt smör. Hon har en viss poäng i en del saker hon säger, men mycket är också ren goja. Tydligen ska inte träning ha speciellt märkbar effekt enligt henne, för att nämna exempel. Jag hoppas verkligen inte folk är dumma nog att ta åt sig av hennes tossiga idéer om vaccination nu också

  • 2 Daniel

   Vakna för gudds skull…. Suck… Förstå att vi har blivit lurade i årtionden istället!
   Follow the money! Svårare än så är det inte…

   • 3 Daniel

    Vill tillägga att mitt tangentbord skriver dubbla bokstäver ibland, jag är väl medveten om att för guds skull stavas med ett d…

 2. 4 larry

  Det är enkelt, den dåliga kosthållning och näringsbrist vi har nu samt stress i vardagen som bara blir större av ekonomisk kris och pandemihot gör att många kommer vara mer mottagliga för sjukdomar.

  Lchf eller inte men om man ser till att få i sig näringsriktig ren hemmalagad mat utan stora sockerbomber, lagade på riktiga färska råvaror, ser till att man tar sina tillskott av framförallt omega 3, d-vitaminer 100mcg/4000iu (som vi inte får i närheten nog av från solen här uppe i norden eller från maten vi äter) och till exempel ett multivitamineral (mivitotal funkar bra och finns på många livsmedelsbutiker) med verksama mängder för att täcka upp eventuella luckor samt rikliga mängder fullvärdigt, vitamin och mineralspäckat animaliskt protein och nyttiga grönsaker (inte vattnig grönsallad och sockerspäckad frukt) och en promenad dagligen samt tvättar händerna ordentligt och inte pillar oss i öronen efter att ha tagit på smutsiga saker som dörrhandtag, pengar etc så ökar chansen att klara sig undan enortm.

  Sen är det ju inte bevisat att vaccinet i vilken grad vaccinet är farligt, för risker finns det alltid. Det är inte heller bevisat att vaccinet hjälper mot den nya influensan. Vaccinering ger inte heller ett lika starkt skydd som om man får viruset och bekämpar det.

  • 5 Daniel

   Skönt att några har lärt sig läsa mellan raderna och fortfarande klarar av att tänka själv! 🙂

 3. 6 Nina

  Agenda?
  Att hjälpa världen att förstå att det inte går att fortsätta som vi gör, kanske?
  Att förstå att de långtgående konsekvenserna av att överbeskydda mänskligheten leder till dess förfall. Alla tycks glömma att hon slåss för SUND mat (istället för KONSTGJORD mat) – tillsammans med motion och utan nikotin och sprit.
  Hon påpekar att vaccinet i sig har biverkningar som hon är lika bekymrad över, att skyddet inte är fullgott, och endast varar några månader, samt att influensan är mild, om än smittsam. Vi ska inte glömma bort varför dessa epidemier uppstår…
  Läser du artikeln noggrant en gång till så ser du skandal-journalistiken lysa mellan raderna.
  Det som är skrämmande är hur lättledda och okritiska människor är!
  Detta liknar 1984, Orwell.

 4. 8 putrik

  tycker att hon resonerar sunt, en massiv lobbying från läkemedelsbolagen mot världens regeringar för en obligatorisk massvaccination är desto mera oroande.

 5. Jag tycker Att dr Dahlqvist är en klok kvinna som faktiskt har rätt i sin LCFmedtod och i mycket annat. Jag säger inte att den hjälper mot allt, men sunda förnuftet säger ju att riktig mat, motion, och tänkande skapar hälsa. Vaccinet tycks inte vara bra, det vore bra om människor tänker till nu.
  /Maria

 6. 10 mammamia

  Vad händer om vi slutar vaccinera våra barn? Jo det håller sig friskare än de vaccinerade.
  Och varför skulle inte näringsrik bra mat vara skyddande mot sjukdomar??

  LÄS PÅ och ta reda på saker innan du skriver en massa skit eller är du endel av etablissemanget som måste lyssna på vad ”STOREBROR” säger??

 7. 11 Svartskägg

  Att äta naturlig mat med naturligt fett och dra ned på socker, vitt bröd, godis osv är helt rätt. Lägg till promenader och kilona rasar. Jag har själv gått ned 12 kilo. Naturlig mat och naturlig motion som människan levde en gång.

 8. 12 Daniel

  Skönt att se att det åtminstone bara var två zombies här, som inte klarar av att tänka själv och bara följer flocken av får. Jag kallar dem sheeples, ett mycket passande namn!! Skribenten och första kommenteraren kommer få det tufft de närmaste åren… och även jag hänvisar till Orwells 1984…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: