Samarbeta med Hapoel Tel-Aviv FC istället för att bojkotta

24Jul09

IFK Göteborg kommer i nästa kvalomgång i europaspelet möt israeliska Hapoel Tel-Aviv FC. Eftersom det är en israeliska klubb kommer Proletärens FF (Kommunistiska partiets idrottsförening) anordna protester mot matchen och de förordar en bojkott av alla israeliska idrottare.

Tidigare har jag argumenterat emot en generell bojkott av israeliska idrottare, akademiker och vad det än må vara.

bojkott av landet Israel är fel av den anledningen att det sänder fel signaler. Visst skall vi protestera mot hur den israeliska regeringen och militären agerar gentemot palestinierna på Gazaremsan. Men enskilda israeler skall inte straffas för för vad landets politiska och militära styre gör

Fallet med Hapoel Tel-Aviv FC tydliggör ännu tydligare varför en generell bojkott av israeler motverkar sitt syfte. Hapoel Tel-Aviv FC är nämligen en socialistisk och antirasistisk klubb eller med Bara Bens ord:

[Hapoel Tel-Aviv FC] skulle kunna vara Proletären FF:s israeliska motsvarighet. ”Hapoel” betyder ”Arbetaren” på hebreiska (d v s exakt samma namn som Proletären FF själva har) och är en samling föreningar (likt Kamratföreningarna) som grundats av en israelisk socialistisk fackförening.

I landet Israel finns det gott om extremister som hatar palestinier. I den israeliska regeringen ingår numer högerextremister med en högst tvivelaktig agenda. Men också i Israel finns det människor och sammanslutningar som vill verka för en fredlig samexistens mellan israeler och palestinier. Hapoel Tel-Aviv FC har t ex anordnat fotbollsläger där palestinska och israeliska barn fått träffas.

Hapoel Tel Aviv Educational Enterprise brings Israeli and Palestinian children together to play soccer, get to know each other and learn tolerance and respect towards one another

Istället för att bojkotta en klubb som uppenbart tillhör den del av Israel som vill kunna leva tillsammans med palestinier vore det läge att samarbeta.

Varför inte istället nyttja tillfället till att nyansera bilden av Israel något, som ett land där det faktiskt finns krafter som verkar för en lösning som passar båda parter, istället för att missa målet helt?

Läs även andra bloggare om , , , , , ,

Annonser


7 Responses to “Samarbeta med Hapoel Tel-Aviv FC istället för att bojkotta”

 1. De är inte alls en socialistisk klubb, de är ingen klubb alls. De är ett privatägt vinstdrivande företag som är lika socialistiska som AIK eller Djurgården.

  Fansen ska man givetvis välkomna, men HTA är inte välkomna som representant för apartheidstaten Israel.

  Den fackförening som bildade klubben en gång i tiden, Histradut, är en statlig sionistisk fackförening som alltid har arbetat för att ställa judiska arbetare mot palestinska. Vedervärdigt.

 2. Till FF members,

  du är så hycklare! Var var du under Temne att Israel hade en daglig kontinuerlig terror???? du jävlar!

  All the ff members, you terrorists supporters, eat the 3-1

  och ruttna i helvetet du nazisterna !!!

  AM ISRAEL HAI !

 3. 3 Immanuel (Tel-Aviv)

  Till Nicklas Eriksson,

  Mister ”veta allt” du har fel, de Hapoel utskott har arbetat alltid att kombinera araber arbetstagare i arbete skala, bör du läsa mer innan du publicerar provocerande titlar !!!

  fucking asshole

 4. May I suggest that you take your medicine properly tonight, Emmanuelle?

 5. 5 Hassan

  Till Nicklas!

  Som du redan, säkert, vet Mr. know it all! Det är faktiskt en palestinier som spelar med i Hapoel Tel-aviv…samma spelare spelar i landslaget. Bojkotta Vem och varför?

 6. mig, ta en medicin?!

  kanske du ska ta din dagliga lavemang.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: