Ett bokförlag kan inte censurera Flashbacks forum

08Jul09

Vill du hitta det verkliga bottenskrapet vad gäller diskussionsnivå skall du leta på Flashback Forum. Här samlas högerextermister, autonoma, fundamentalister och helt vanliga människor. Mycket som finns är intressant och ännu mer är ren skit.

Thomas Hartman (vanligtvis en mycket läsvärd sossebloggare) verkar ha gått på ett pressmeddelande (nu borttaget) som påstår att ett bokförlag censurerat Flashback Forum:

Stan Emiroffs storslagna spionepos ”Memoirs of a Business Spy”, spionmemoarerna, får ej diskuteras på det svenska forumet Flashback. Beslutet har fattats av Spionförlaget som äger rättigheterna till boken. De två s k trådar om spionmemoarerna som fram till för några dagar sedan funnits att beskåda på Flashback har nu tagits bort, inkl loggarna.

Det har såklart inte funnits några trådar på Flashback som tagits bort. Pressmeddelandet är en bluff och ett desperat försök att ge boken publicitet. Och det har Thomas Hartmann gått på (eller så är han en del av marknadsföringen). Som Angela skriver:

Det [är] tekniskt omöjligt för en utomstående att censurera diskussion på nätforum, exempelvis Flashback. Du som tror på att Spionförlaget censurerat Flashback, ställ dig frågan: Hur gick det till i praktiken? Tjuvloggade Spionförlagets elakt flinande datanisse på FB-servern mitt i natten och raderade trådarna och loggarna? Eller ringde någon från Spionförlaget till moderatorn på Flashback och dundrade ”Du, bort med tråden, annars…”? Eller hur gick det till?

Dock verkar det som om en tråd som handlar om Spionförlaget blockerats och därmed inte går att läsa:

Det troligaste är att tråden blockerats av en moderator på Flashback. Varför? Det får man undra. Ämnet inte längre aktuellt kanske. Eller censur, men då är det självcensur, Spionförlaget kan inte ha påverkat FB

Läs även andra bloggare om , ,

Annonser


3 Responses to “Ett bokförlag kan inte censurera Flashbacks forum”

 1. 1 Hoce

  Förklaringen till varför den ena tråden är blockerad står i sista inlägget i den blockerade tråden: Moderatorn bedömde det, som jag tolkar det i överenstämmelse med inläggsförfattarna i tråden, som ett PR-trick från spionförlaget, och beslöt därför att göra tråden (som f.ö. inte handlade om bokens innehåll) osynlig för att PR-tricket inte skulle få avsedd verkan. Tråden i sig är inte sökbar med google, men fortfarande läsbar, bygg länken med http://www.flashback.info + /showthread.php?t= + 943439 (undvik att lägga ut länken klickbar för att respektera flashbacks moderatorers önskan att inte ge gratisreklam).

 2. 2 Stojkovic

  Spionförlagets PR-trick? Jag kanske missat nåt men jag ser inget trick. PR – javisst, PR-trick – varför?? Det finns ju trådar på FB som är typ manipulerade. Kanske inte just borttagna, fel ordval, men blokerade eller osökbara eller manipulerade på annat vis.. och sen läser jag förlagets release (inte alls borttagen, finns överallt på nätet, googla bara på spionförlaget) och ser ingenstans att förlaget skulle hävda att det är de som står bakom manipulationen. De bojkotar bara diskussionen eftersom de tycker att trådarna är osakliga.. det stämmer föresten, jag ser ingen post där som är minsta inteligent..:) och ingenting om innehållet.. och du, att förlaget bojkotar eftersom de tycker att det råder laglöshet och total avsaknad av skrivaransvar på FB – det stämmer okså..
  Så vad är tricket? Finns inget.
  Det hela mer luktar intern uppgörelse mellan s-bloggaren Hartman som slicker röven på FB inför valet 2010 och moderatorn på FB som manipulerar egna trådar men orkar inte erkänna att han gör det av fel anledning.. FBarna är skitdåliga på att erkänna sina fel.. hör inte till undergroundkulturen..:)

 3. 3 kenta

  Det är Jan Axelsson som äger Flashback tillsammans med andra som tillåter allt på forumet.
  Han är en riktig gris som tillåter att hänga ut vem som helst


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: