Skaffa dig ett jobb, Magnum Coltrane Price

29Maj09

Återigen är artisten Magnum Coltrane Price ute och gnäller över att han inte tjänar tillräckligt med pengar eftersom folk fildelar hans skivor istället för att köpa dem. Nu är just Magnus Coltrane Price inte världens mest fildelade artist (en träff på TPB – och det verkar inte vara så många som lyssnar på honom heller).

En sak som Magnus Coltrane Price skriver är intressant:

Ingen skulle vara gladare än jag om jag fick månadslön

Saken är i så fall ganska enkel Magnum Coltrane Price. Skaffa dig ett jobb som ger dig en månadslön. Det är ingen rättighet att du skall kunna försörja dig på att spela in musik. Är folk inte beredda att betala så får du heller inga pengar, så enkelt är det.

Men om du utbildar dig och börjar jobba som lärare, sjuksköterska, snickare, barnskötare eller städare så kan du få din hett efterlängtade månadslön.

Uppdatering – Pezster skriver bra:

Precis som någon som startar en litet bageri inte får det att fungera. Brödet kanske är äckligt. Alltså köper inte kunderna produkten. Eller så är läget fel. I vilket fall så är det bara för bagaren att konstatera att det inte fungerar. Alltså, ändra i konceptet (nya recept kanske) eller byt karriär.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


42 Responses to “Skaffa dig ett jobb, Magnum Coltrane Price”

 1. 1 Anders

  *borttaget* [håll dig till en hyfsad debatton] /admin

 2. 2 Fredrik

  Kan inget annat än att hålla med.

 3. 3 Pics

  Håller med.

  När ska upphovsmännen inse att de måste börja debattera för en lösning och inte problemet!

 4. 4 Erik

  ”Saken är i så fall ganska enkel Magnum Coltrane Price. Skaffa dig ett jobb som ger dig en månadslön” ha ha ha, klockrent skrivet!

 5. 5 Pertan

  Klockrent.
  Las ochsa Ateve Albinis asikter i amnena skivindustrin, fildelning och alternativa distributionskanaler.
  Det ar ju inte direkt sa att han ar en misslyckad producent med dessutom ett antal egna grupper som inte har nagon marknad.
  Och anda ar han for en reformering av skivbolagsmarknaden, for fildelning etc.
  Andra intelligenta personer har ocksa insett att det ar en just reformering av bolagsstrukturen som behovs. Att ma maste angripa kallan – hur saker fungerar och de faktorer som far folk att overge de vanliga distributionssatten – inte syptomen.

 6. 6 Anders

  Min kommentar avsåg bloggaren – inte MCP.

  ”Är folk inte beredda att betala så får du heller inga pengar, så enkelt är det.”
  Men ni piratsnyltare vill ju inte betala oavsett om ni gillar något eller inte. Pöbel är vad ni är.

  • Det spelar ingen roll vem du avsåg. Kan du inte skriva ngt annat än förolämpningar raderar jag kommentaren.

  • 8 JET

   ”Men ni piratsnyltare vill ju inte betala oavsett om ni gillar något eller inte. Pöbel är vad ni är.”

   Läs på i ämnet. Aktiva fildelare lägger mer på kulturinköp och de flesta som fildelar vill betala för sig och stödja de artiser och uphovsmän som de gillar. Det visar alla stora oberoende undersökningar i ämnet, och de är gjorda av allt från MIT till KTH, holländska staten och norska handelshögskolan.

   En artist som har ett par tusen inbitna fans kan leva rätt gott på sitt arbete om de vet att utyttja nätets möjligheter, och den artist som idag inte kan skrapa ihop en sån liten fanskara ska kanske se till att göra något annat för brödfödan och se skapandet som en hobby.

   ”Hur ska artisterna få betalt?” är en skendebatt. Det sker redan att artister tjänar bra med pengar trots att all deras musik finns att ladda ned gratis för den som vill. Odlar man kontakten med sina fans och ger dem skäl – och inte minst, möjlighet – att betala, så gör de det. Jagar man dem och kallar dem för tjuvar (och pöbel)… Ja, då försvinnr betalningsviljan ganska så fort.

   • 9 Anders

    Re: JET
    Idén att musik, film och programvara ska vara gratis är absurd. Om man påpekar orimligheten i denna fantasi vrids argumentet direkt till att handla om integritet – ungefär som om att att tanka gratis skulle vara en ”rättighet”.
    Jag tror tyvärr att vänsterpiraters dumdryga arrogans kommer leda till ett strikt reglerat internet.

   • 10 JET

    Snälla Anders, argumentet *vrids* inte till integritet, utan det är dess absoluta grundval. Eftersom det inte är möjligt att försäkra sig om att *alla* betalar för *allt* som de konsumerar utan att reglera sönder internet så är integritetsargumentet centralt. Man kan tycka illa om folk som konsumerar kultur utan att betala för sig och ändå anse att det är en extrem överreaktion att med maktmedel se till att ingen någonsin får något gratis.

    Det handlar inte om att det skulle vara en rättighet att ladda ned gratis, det handlar om att den kontrollapparat som krävs för att försäkra sig om att ingen gör det har enorma skadeverkningar.

    När det sedan visat sig – i undersökning efter undersökning – att artister och upphovsmän inte lider någon direkt skada av illegal fildelning så undrar man varför det är så förbålt viktigt att ta till alla dessa skadliga åtgärder. Stödjer man såna lösningar på ett problem som de facto inte existerar så är man antingen rejält dum eller inbiten auktoritär (du får välja själv vilken kategori du tillhör).

    Sen kan jag meddela att en stor andel av alla Piratpartister är högerliberaler (jag skulle till och med gissa på att de är i majoritet) som tror på integritet, frihet och marknadens förmåga att kunna anpassa sig till rådande omständigheter.

    Sluta föra skendebatten om ”gratis”, ”stöld” och ”stackars upphovsmän”. Det är inte alls det som det handlar om. Det handlar om huruvida vi alls ska ha internet kvar. Vill du inte det, så okej. Men stå då för fan för det.

   • Att fildelare lägger mer på ”kulturinköp” än icke-fildelare är ett påstående som så vitt jag vet är baserat på en(1) undersökning. Knappast vetenskapligt bevisat. Men låt oss säga att det är så för argumentets skull.
    Är det för att de fildelar, eller för att de tillhör den åldersgrupp som traditionellt alltid konsumerat mer film, spel och musik?

    Även om jag är inte är för ett reglerat internet så jag tror inte Pirate Bay är framtiden. Snarare är de en starkt pådrivande faktor för ett reglerat internet. Pirate Bay är en mycket imponerande skapelse. Problemet med PB är att de gör det lite ”för bra”. Att smidigt förmedla gratis tillgång till i princip all film, programvara eller musik som finns är väldigt kontroversiellt och utmanande.

    Samtidigt erbjuder Spotify, internetradio, iTunes Store m.fl fullt lagliga alternativ till att konsumera musik.
    On-demand tv och film är snart i var mans dator. Programvara ska man betala för om man använder det och det inte är freeware. Punkt.

    Jag hatar snyltare som försöker rättfärdiga sin snålhet med slitna och korkade argument. Stå åtminståne upp för det ni är – tjuvar!

   • 12 Pether

    Det är dock fler än en lille du.

    Det är för att de fildelar.
    Finns ingen annan orsak bakom att piraterna köper mer än personer som inte gör det.

    Sedan finns det mängder av undersökningar som visar på att fildelningen är bra för branchen.

    Om den skulle vara dålig så skulle väl den vara död för länge sedan?
    Istället ser vi att folk köper mer musik, fler köper filmer, fler går på bio, fler går på konserter, osv osv.

    Du får lära dig lite om vad källkritik och att tänka kritiskt. Bara för att de säker att de inte får pengar, så är det inte sant för det. Istället blundar du för alla de mängder av oberoende undersökningar som visar på den totala motsatsen.

    Så det är vetenskapligt bevisat.

    Men om du vägrar tro på det.

    Visa oss EN(1) undersökning som visar på att branchen skadas av fildelning. Någon sådan finns inte.

    Det som är en stark pådrivande faktor för ett reglerat internet är dina polare i de stora mediabolagen, ingen annan.

    ”Samtidigt erbjuder Spotify, internetradio, iTunes Store m.fl fullt lagliga alternativ till att konsumera musik.”

    Oj! Och de bara ökar och ökar sin omsättning?

    Säg mig, hur tar ett företag skada om en 13 årig kille laddar ner deras programvara som annars kostar 50 000kronor?
    Adoba(företaget bakom bl.a. Photoshop) säger tillochmed att det är tack vara piratandet de har den största marknadsdelen. Även en nerladdadkopia är en del av marknaden.

    Fildelning är inte stöld, därför är det helt ologiskt att kalla oss tjuvar.

    Vi är kulturkonsumenter.

   • “Hur ska artisterna få betalt?” är en skendebatt. Det sker redan att artister tjänar bra med pengar trots att all deras musik finns att ladda ned gratis för den som vill. Odlar man kontakten med sina fans och ger dem skäl – och inte minst, möjlighet – att betala, så gör de det. Jagar man dem och kallar dem för tjuvar (och pöbel)… Ja, då försvinnr betalningsviljan ganska så fort.

    Du förespråkar således en modell där ”möjligheten att frivilligt betala” är normen? Hur många tror du skulle betala för mat eller bensin om det vore frivilligt?

   • 14 Pether

    Du visar gång på gång att antipirater inte har en aning om vad de snackar om.
    Det är omöjligt att argumentera emot piratkopiering, det är bara det.

    Vem som helst vet ju att man inte kan jämföra fysiska med ickefysiska ting.

    Nä du, läs på lite, du skämmer bara ut dig.

   • 15 JET

    Ibland undrar jag om det är nåt fel på anti-piraters moraliska kompass som gör att de tror att man ADLRIG skulle betala bara för att det är MÖJLIGT att få tag på saker saker gratis. Den mest inbitne antifildelarargumenteraren i min bekantskapskrets är också den ende jag vet som laddar ned utan att köpa något eller ge ett vitten till de artister han lyssnar på. Jag lovar – han är en av de där som slutade på grund av Ipredskräck.

    Att sen jämföra mat och bensin med kulturkonsumtion är också rent idiotiskt. Hur många Scan- eller Q8-fans finns det egentligen?

    Sen är det som sagt redan bevisat (och det av mer än EN undersökning, Anders – jag har redan listat fyra stycken från trovärdiga källor) att skadan är minimal. Folk betalar av två tunga skäl; goodwill och bekvämlighet. Den som vet att utnyttja det kan lätt tjäna pengar på nätet och i de allra flesta fall antagligen mer än annars. Just det; nätets frihet gör att FLER upphovsmän än någonsin kan leva på sin konst – det är också bevisat flertalet gånger.

    Kommer det att finnas folk som snyltar och tar allt gratis? Ja, men de har alltid funnits; kompisar som kom hem till en på 80-talet och spelade in varenda skiva man ägde på kassett, snubben som bara kom över för att låna VHS-filmer av en, han som bara bandade låtar från radion… Att de finns och aldrig kommer att betala är inget skäl att göra nätet till en övervakningsstat (om man inte har andra motiv för det, som sagt – hur är det med det, Anders?)

    ”Pirate Bay är en mycket imponerande skapelse”

    Ha. TPB suger storstilat på så många sätt att det inte ens är sant och grabbarna bakom är juvenila töntar. Ser du? Man kan ärligt tycka det (OCH att det är för djävligt att inte ekonomiskt stödja artister och upphovsmän man uppskattar) och ändå vara emote det Stasi-internet som Sarkozy och upphovsrättsmaffian försöker skapa. Tänka sig, va?

   • ”Ha. TPB suger storstilat på så många sätt att det inte ens är sant och grabbarna bakom är juvenila töntar. Ser du? Man kan ärligt tycka det (OCH att det är för djävligt att inte ekonomiskt stödja artister och upphovsmän man uppskattar) och ändå vara emote det Stasi-internet som Sarkozy och upphovsrättsmaffian försöker skapa. Tänka sig, va?”

    You’re twisting my melon man, you talk so hip. Call the cops!

    Även jag är emot stasi-internet, hatar Pontén o co – tänka sig va!
    Juvenila töntar, intressant…
    Du är i alla fall inte korkad men vi tycker olika.

   • 17 JET

    Who IS your melon man, daddy-o?

    En sak till; det är lite lustigt att du hävdar att man hör på Piratpartiets namn vad det är för sorts folk som är med där. Då antar jag att du också anser att Folkpartiet representerar folket och att Moderaterna är riktigt moderata. För annars vore det ju heldumt att spinna på partinamnet snarare än på den politik som partiet faktiskt representerar. Eller hur?

    Okej, så du avskyr Pontén och hans anhang, det är bra. Och det är väl på sätt och vis hedervärt att då inte direkt sälla sig till de mest högljudda motståndarna heller.

    Men jag tycker att du gör det lätt för dig genom att tillskriva aktiva piratpartister dolda motiv ist’llet för att respektera det de faktiskt uttrycker. Visst, det finns säkert en andel medlemmar och även aktiva vars enda politiska bevekelsegrund är att de vill kunna gratislyssna, -titta, -läsa och -runka. Generellt tror jag dock att de som vill ha allt gratis hela tiden är för slöa för att engagera sig och ingen PP:are jag någonsin har pratat med är särskilt snål med sina kulturpengar. Min distriktsordförande är en 21-årig grabb (själv är jag redan 43 fyllda) som trots en ganska mager inkomst flänger runt på konserter och festivaler hela tiden och brinner för de artister han älskar.

    Snyltarna finns, det vet jag också, men jag tror inte att de är en större faktor i pengaflödet eftersom de inte hade lagt ut särskilt mycket även om de inte kunde ladda ned nåt.

    Till syvende och sist handlar det om huruvida upphovsmännen tar skada. Inget jag har sett tyder på det, vare sig undersökningar eller mina egna erfarenheter.

    Ta såna helt och hållet nätavhängiga företag som WordWorks Games (som gör PDF:er med terräng till olika spel) eller Rifftrax (som ger ut humoristiska kommentar-MP3:or som man synkar med olika kända filmer). I bägge fallen är deras produkter busenkla att hitta på nätet för den som orkar, men dels är det faktiskt lättare att bara gå till deras sajt och pynta en rimlig peng och dels gör man det för att man vet att de inte kommer att släppa fler saker annars. Bägge har en aktiv och intresserad fanskara och de avlönar ett par stycken människor på varsitt håll.

    Enligt antipirater borde de bägge rimligen gå under, men om de kanske inte frodas så lever de åtminstone ganska väl på det de gör.

    Eller kolla Arctic Monkeys, vars debutplatta fildelades i enorma mängder i flera veckor innan släppet. Skivan borde alltså inte ha sålt ett dyft – men den blev under första veckan den snabbast säljande debutskivan i Storbritanniens historia.

    Den enda faran vi talar om är alltså en eventuell strypning av internet, inte att upphovsmän (jag är f.ö. en själv, plus att jag får pappas STIM-pengar i bra många år till) ska behöva svälta, inte så länge de gör något som tilltalar ett par tusen av de miljarder som har tillgång till nätet, i alla fall.

    Magnum, för att återgå till ämnet, har skrämmande låga 144 lyssnare på last.fm. Det är knappast fildelning som är hans problem, utan ett massivt ointresse.

 7. 18 Sören Andersson

  Jag har funderingar på att skriva låten tyst och måla konstverket vitt. Tänk vad pengar man skulle tjäna om man gjorde det. Jag funderar även på att skapa den digitala nivån noll och kräva betalt av alla som nyttjar den. Fan ta dem som inte betalar mej

  • Sören:
   Tystnad är redan gjort av John Cage för ca 60 år sen och ett välkänt verk.
   Visst ska ditt totala ointresse och din okunskap av konst gå före allt annat.

   • 20 JET

    John Cage har inte skrivit något verk som heter Tystnad eller ens ett verk som egentligen *är* totalt tyst. Verket heter 4’33” och innebär att en pianist *inte* spelar i tre stycken, detta för att demonstrera att någon egentlig tystnad inte finns.

    Ska du sätta dig på höga hästar borde du ha lite bättre på fötterna, Anders.
    Ointresse och okunskap? Välkommen in i Kålsuparklubben.

  • Hahaha… asbra.

   • Alltså Sörens kommentar… Inte Anders.. han var inte klok.

   • Re JET:
    Men nu har du chansen att skapa något helt nytt! Riktig politiskt korrekt tystnad.
    Let it roll!

   • 24 JET

    Jag förstår inte varför du svarar på fel ställe, Anders.

    Du verkar ha benkoll på det häring internettet, du.

 8. 25 Pether

  Anders >>
  Nu är det ju så att varenda undersökningar visar på att pirater är de bästa kunderna.
  De köper mer än vad ickepirater gör.

  Fildelning ökar försälningen, samt besök på bio/konserter.

  Det är fakta.

 9. 26 Eddie

  Verkar som mr Price tror att folk vill ladda ner hans verk för atrt sälja dom?

  Då undrar jag vem i helskotta köper?

 10. 27 Mexonat

  Som upphovsman till en mängd verk känner jag inget annat än stor skam över den där Prices inlägg i debatten.

  Vi är många konstnärer som arbetar för en förändrad upphovsrätt, och därför röstar jag även på Piratpartiet. Jag anser inte att de som kopierar mina verk för privat bruk är ”tjuvar” eller ”pöbel”. De hade iallafall inte köpt mina verk, och en privat nedladdning stör mig inte.

  • Ok, du är alltså en ”konstnär” som inte vill försörja dig på din konst. Det rimmar bra med den i denna tråd gängse uppfattningen att all konst är en ”hobby” och att upphovsmän som inte är storsäljare borde klippa sig och skaffa sig ett annat jobb.

   Att ”Kopiera för privat bruk” är inte problemet – har du läst artikeln?
   Förstår du hur torrenter och Pirate Bay fungerar?
   Btw, länka gärna till din gratiskonst så kan jag sprida det vidare!

 11. Det är alltid extra fint när musiker som inte laddas ner alls klagar över fildelningen. Stockholm Stoners var kanske först genom Liza Marklund men MCP laddas ju lika lite han. Jag behöver någon som kan ta hand om bokföringen, kanske kan passa.

 12. 30 Sonny Sumo

  Oh my god! MCP har uttalat sig utan att någon har seedat honom på TPB!! Stone him, Stone him!!!!!!!

 13. 31 Pether

  Värt att notera är att de enda som säger att musik, film, program, osv ska vara gratis är ni anti-pirater.

  Har inte hört det argumentet ifrån någon pirat.

  Det är alltså ett Strawman argument.

  • Re: Pether
   Nej förlåt, ni pirater är naturligtvis de som gör rätt för sig. Man förstår ju det instiktivt av själva namnet.

   • 33 Pether

    Självklart är vi det.

    Som sagt minst 2 gånger bara på detta blogginlägget så är pirater de som köper mest. Alla undersökningar pekar på detta. Piratkopieringen är bra för marknaden.

    Men ni antipirater bryr ju er inte om fakta och sådana saker.

 14. 34 Mia

  Haha, lätt att han sitter och refreshar TPB som en galning just nu för att se om den pyttelilla uppmärksamheten i media gjort att det dykt upp mer än en träff.

 15. 35 Per Nilsson

  Piraternas retorik är efter gammal känd mall. Luktar unket! Förfärligt tråkig, insinuant och självförhärligande. Liknande retorik har använts för att försvara många andra extremismer. Nazister och kommunister har vi lärt oss avfärda med koncisa fakta. Det är inte svårare att avfärda piratfilosofin. Stöld är stöld. Så enkelt är det faktiskt. Alla krumbukter är bara en dimridå av förvrängda och förfalskade ”fakta”.

  • Stöld är stöld, och enligt svensk lag är piratkopiering ej stöld då det inte handlar om några fysiska ting. Kan du inte lagen?
   Och ‘haha’ att jämföra piratkopiering med nazism o kommunism.

   • 37 Per Nilsson

    Jo, jag kan lagen. Det du syftar på är tolkningen av lagen i ett enskilt ärende vid ett enskilt tillfälle. Det behöver inte betyda att lagen ändras. Allt är inte så svartvitt och rutigt som pether85 tror.
    Jag jämförde inte piratkopiering med nazism och kommunism. Det jag sa är att retoriken ofta är likartad i extrema grupperingar. Fanatiker är och förblir fanatiker. Piratkopierare stjäl! Kom inte och säg att ni köper mer än vanliga ärliga konsumenter! Det är en propagandalögn av värsta sort. Jag är inte upphovsman i någon bemärkelse, utan bara en helt vanlig konsument som vill protestera mot ert sätt att agera och argumentera.

  • 38 pether85

   Eller nej.
   Lagen om stöld handlar om lösöre och fast egendom. Alltså endast fysiska ting. Detta oavsett vad du vill tro.
   Piratkopierare kopierar och delar ettor och nollor, no more, no less.

   Även om du vill tro att det är en propagandalögn så visar ju bevisligen en mängd forskning och lite sund logik att fildelare är de som drar försäljningen framåt. Se tillexempel studien som ett holländskt minesterium gjorde. Visade tydligt att fildelare köper mer.
   Vad skulle du helst köpa? Något du aldrig prövat, eller något du vet är bra? Varför gå på konsert på några du aldrig hört innan?

   Dina ‘argument’ faller platt.

 16. 39 Per Nilsson

  Du bekräftar på ett utmärkt och tydligt sätt mina poänger!

  Piratkopierare (observera att jag inte begränsar min kritik till de som försöker legitimisera sig genom att bilda ett parti) använder sig av en unken retorik i sin argumentation och utnyttjar kryphål i lagen. DET skiljer er ifrån vanliga tjuvar som bara försöker ljuga sig fria från påföjlder. Ni vägrar inse att ert högst egoistiska handlande faktiskt skadar andra. Dessutom kräver ni acceptans för detta. Det är skrämmande!

  En lag är sällan heltäckande. Lagmakare kan inte alltid förutse och täcka in framtida förändringar av förutsättningarna. Datoriseringen av samhället är en sådan förändring där väldigt mycket har varit svårt att förutse. Folk som tänker i ettor och nollor har nog alltid funnits, även om man inte uttryckt sig så. En del kan integrera den förmågan med ett mera klassiskt och kanske emotionellt sätt att se på sin omvärld. Ni kan bevisligen agera emotionellt, men på en mycket primitiv nivå. Inte alls den nivå som krävs för att balansera era ettor och nollor. Det som skrämmer mig än mera är er uppenbara ovilja (oförmåga?) till insikt.

  Det är uppenbart att t ex musik- och filmindustrin behöver anpassa sig till de nya förutsättningarna. Ert omoraliska agerande har säkert varit en viktig väckarklocka, men det är absolut ingen ursäkt för er. Det är extremt naivt att hävda att piratkopierare i allmänhet laddar ner en film i sin helhet för att sedan köpa den om den är bra. Musik kan man enkelt provlyssna på innan man bestämmer sig för att köpa produkten eller gå på en konsert. Ni sitter kanske redan i träden fullriggade med elektronik runt utomhusarenorna, vad vet jag. Fanatism känner inga gränser.

  Det är direkt löjligt att försöka förneka att det säljs många piratkopierade produkter. Det är inte bara den organiserade brottsligheten som sysslar med sådant. Det gör även ”småtjuvarna”. Om man ser till antalet ”småhandlare”, blir det en mycket stor stöld totalt sett. En del småtjuvar är bara naiva nog att tro det är ok. Ni underblåser detta och vill göra det till en mänsklig rättighet, samtidigt som ni vill begränsa rättigheterna för de rättmätiga ägarna.

  Tack för att du gör min argumentation lätt pether85. Med det anser jag diskussionen avslutad för min del. Försök gärna i andra sammanhang, så att fler får möjlighet att förhålla sig till din och de dinas bisarra vrångbild.

  • 40 pether85

   Eller så är vi helt enkelt mer intelligenta än sådana som dig som vägrar att inse verkligheten? Du har ju slängt all forskning som visar på direkta motsatsen till det du säger i papperskorgen, endast för att du säger att den ska vara där.

   Du kallar folk nazister, kommunister och nu primitiva. Du kanske skulle ta en kurs i argumentation för du kommer ingen vart med det där utan gör endast självmål.

   Naivt? Tillräckligt för att forskning bevisar att det är så? Snälla du, va inte så dum i huvudet som du verkar. Blanda inte ihop kopiering av ettor och nollor som helt saknar värde, med piratkopiering av fysiska ting. Endast ett gigantiskt propagandaknep av er stenåldersmänniskor, i stil med att klassa kopiering som stöld.

   Du har ingen argumentation, så det är klart att du väljer att lämna. Du fungerar som vilken extremist som helst.

 17. 41 Per Nilsson

  Diskussionen är avslutad eftersom jag sagt min mening utan att något du skrivit har annat än stärkt min uppfattning. Jag vill bara avslutningsvis klargöra några detaljer som du missuppfattat. Inte för att jag tror du vill förstå, utan för att andra som möjligen läser det du skriver inte ska vilseledas.

  Jag har inte vid något tillfälle i diskussionen kallat någon för vare sig nazist, kommunist eller primitiv. Jag har sagt att din/er retorik är mycket likartad den man stöter på i andra extrema grupperingar, såsom dessa två. Därmed givetvis inte sagt att ni har några gemensamma sakfrågor. Det är den snedvridna extremismens argumentation som sådan jag vill peka ut. Kanske var exemplen illa valda, men det var bara en exemplifiering. Vad beträffar ‘primitiv’ så syftar det på din/er sandlådenivå i diskussionen och inte på dig/er som person(er). Jag vet inte om det är riktigt korrekt att kalla en person för primitiv. Det finns tydligen i din vokabulär, eftersom du tolkade det så. Du bör nog kontrollera det innan du använder det igen i seriösa sammanhang.

  Jag hoppas att du inte kastat bort några större summor på den där kursen i argumentation som du tydligen känner till. Prova med en läs- och skrivkurs istället. Ibland är det bra att börja riktigt från grunden.

  Forskningen du åberopar kan du gärna ge en länk till. Det finns en del riktigt usel ”forskning” och man måste i vart fall läsa rapporterna med ofärgade glasögon. I övrigt får det vara nog med detta.


 1. 1 Deepedition » Några tankar runt upphovsrätten igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: