Snart är begreppet ”internet” meningslöst

28Maj09

Urban Lindstedt på Uppkopplat skriver om det jag så många gånger har försökt skriva (och så klart gör han det så mycket bättre än vad jag någonsin gjort) – att begreppet internet håller på att förlora sin betydelse:

Andelen internetanvändare en vanlig dag har nästan fördubblats de fyra senaste åren, från 35 procent till 68 procent, enligt Nordicom vid Göteborgs universitet. Eftersom alla unga redan är på nätet är det de äldre som ökar sitt internetanvändande mest. /../

Det är bara en tidsfråga innan begreppet internet blir meningslöst. Jag tittar på Henrik Schyfferts senaste tv-show på Svt Play. Är det tv eller internet? Samma sak när jag lyssnar på The Guardians podcast Football Weekly. Är det radio, tidning eller internet? Om jag beställer ett onlinespel till min spelkonsol är det internet?

Läs även andra bloggare om3 Responses to “Snart är begreppet ”internet” meningslöst”

 1. 1 Micke

  Konvergens kallas det från mattematiken med betydelsen:
  principen att en följd av element konvergerar, det vill säga närmar sig ett gemensamt ‘mål’

  Det är vad alla pratar om just nu, konvergeringen av alla mediatjänster. Hur man skall gå tillväga för att erbjuda allt i ett paket. Tyvärr stretar de etablerade media *host* bonniers *host* emot. Man vill ju inte riskera att förlora sin makt genom att satsa på något nytt och spännande.

  Vi ser dock början på konvergeringen om man tittar till xbox live tex eller BBB som sedan länge erbjuder telefoni, bredband och viss media.


 1. 1 Partiernas kris och de sociala medierna | federa.se
 2. 2 Partiernas kris och den långa svansen « strötankar och sentenser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: