Ahmed Ramis lögner och hat kan inte debatteras eftersom de är just lögner och hat

22Maj09

Många verkar missuppfatta vad yttrandefrihet egentligen innebär. Att en person har rätt att yttra sin åsikt betyder inte per automatik att han/hon alltid och på alla platser skall ges utrymme att sprida den. Det är ingen mänsklig rättighet att få använda t ex en tidning eller ett universitet som arena för att sprida dynga.

Ahmed Rami är en av Sveriges mest kända rasister och antisemiter. Hans böcker och radioprogram är inte ”på gränsen” till rasism, de är exempel på solklar och ovedersäglig rasism. I en intervju med Flashback säger han bl a:

Jämför man den judiska Bibeln GT (Gamla Testamentet) med Hitlers Mein Kampf så är judendomen mycket mer babarisk, rasistisk och grym än nazismen!

Och i en intervju med nazitidningen Nordland skall han ha sagt:

Hitlers misstag var att han var för human.

Det finns förmodligen få som tycker att Ahmed Rami inte är rasist. Frågan handlar snarare om han i och med sin tydliga rasism har diskvalificerat sig från den offentliga debatten eller om just utestängandet från debatten skapar martyrer. När Utrikespolitiska förening vid Linköpings universitet bjöd in Rami till debatten gjorde man det just med argumentet att alla måste få komma till tals.

Och det står naturligtvis Utrikespolitiska föreningen fritt att bjuda in vem helst de vill, men att ge en hardcorerasist som Ahmed Rami en arena att sprida sitt hat och sina lögner är oansvarigt. Det är ingen rättighet att få en arena för sina åsikter och antisemitiska lögner och rasistiskt hat kan inte bemötas i en fri debatt – just eftersom det är lögner och hat. Det är lika meningsfullt som att försöka debattera med en psykiskt sjuk människa. Ingen vinner på att ta debatten med Ahmed Rami förutom Rami själv och hans nazistiska vänner.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


19 Responses to “Ahmed Ramis lögner och hat kan inte debatteras eftersom de är just lögner och hat”

 1. 1 Svante

  Det finns alltså andra än svenskar som kan vara rasister. Det fick vi aldrig lära oss av SVT, DN och Aftonbladet.

 2. Svante: Du kan såklart vara rasist oavsett vilken hudfärg, vilken religion eller vilket medborgarskap du har. En muslim kan vara rasist. En turk kan vara rasist. En chilenare kan vara rasist. En hindu kan vara rasist. Och ingen hävdar något annat.

 3. 3 För det fria ordet

  Ahmed Rami blev inbjuden till UF för en debattpanel tillsammans med sex andra debbatörer. Frågans som debatterades var yttrandefriheten. Hur menar du att Rami getts en arena för att sprida ”sitt hat och sina lögner”?

 4. 4 Svante

  Mattias: Muslimer, turkar, chilenare och hinduer kan alltså vara rasister. Länka till EN ENDA ARTIKEL I DN, SVT eller Aftonbladet som delar denna åsikt.

  En fråga till: Kan judar vara rasister? Kan du ge namn på en enda judisk rasist, i Sverige eller någon annanstans.

 5. 5 Texas

  Rahmi kanske gör enstaka överdrifter. Det mesta som Rahmi skriver/påstår instämmer jag i.

  Jag har kommit fram till ungefär samma värderingar om judarna helt oberoende och självständigt. Varje person med hjärna och ryggrad kommer fram till samma slutsats.

 6. 6 Texas

  ”Ahmed Ramis lögner och hat kan inte debatteras eftersom de är just lögner och hat”

  Om det är så är det väl extra angeläget att ta debatten med honom!!!!!

  Har han fel i allt så är det väl enkelt att mosa honom???

  Tyvärr är det inte så enkelt. Ni judar vet att det mesta han säger är sant.

  NI har inga argument. Därför klarar ni inte debatten, ni försöker i stället att hindra debatten.

 7. Utsikt från höjden: En lögn kan alltid motbevisas, och hat kan alltid avslöjas.

  Texas: Ahmed Rahmis larviga påståenden har motbevisats gång på gång.

 8. Svante: Kan du ge exempel på när en tidning skrivit att nämnda grupper INTE kan vara rasister.

  Apopå judisk rasism kan du läsa Motbilders post med en rad exempel.

 9. Att debattera rasism och yttrandefrihet med Ahmed Rami är som att debattera homosexualitet med Fred Phelps eller att försöka diskutera flerpartisystem med Kim Jong-il. Alltså helt meningslöst.

 10. Mattias: Begreppet Rasism har som oftast varit förknippad med etniska svenskar – typ nazister, nationalister, Sverigedemokrater etc – när det har diskuterats i svensk media. Det kan du väl ändå inte förneka.

  När det gäller synen på homosexualitet har ortodoxa judar, högerskristna, muslimer, Kim Jong och nazisterna en hel del gemensamt. Ska alla dom exkluderas från debatten?

  När DN jämnställer Rami och Sverigedemokraterna gör man inte bara självmål utan förhärligar Den Totalitära Staten:

  ”Ahmed Rami själv måste rimligen, efter decennier av rasistisk verksamhet, anses ha förverkat rätten att delta i seriösa sammanhang. ”Det är ingen mänsklig rättighet att få annonsera i Metro”, sade chefredaktör Per Gunne nyligen i Resumé, efter att ha nekat Sverigedemokraterna annonsplats. Det är inte heller en självklarhet att personer med rasistiska åsikter ska ges utrymme att sprida sina idéer på svenska universitet.”

 11. 11 Karl

  Om det är lögner och hat, desto större skäl att debattera det öppet! Åsiktsförbud, även informellt sådant, vinner man inget på, och det där dessutom skadligt för samhället och demokratin.

 12. 12 Nils

  ”Det är lika meningsfullt som att försöka debattera med en psykiskt sjuk människa.” Härlig människosyn du har.

 13. 13 mindofsaturnine

  Du lägger fokus på helt fel saker. Rami var en av 17 inbjudna. Han skulle inte prata om vare sig judar eller israel, utan var där i egenskap av att han har blivit dömd för att ha ”gå över gränsen”, och det är just att han har fått det straffet som gör honom intressant. Stänger man ute som man gör nu, och inleder en häxjakt, så får ju konspirationsteoretikerna vatten på sin kvarn.

 14. 14 Yaakov

  Ja nu har båda sidor fått säga sitt. Den israeliske ambassadören fick yttra sig i samma forum som Rahmi strax efter vitfosforgranaterna hade haglat över den palestinska civilbefolkningen i samband med massakern då över tusen palestinier dödades.
  Vad jag vet har Rahmi inte dödat några judar. Däremot klarlagt deras roll i det svenska samhället på ett ibland tröttande sätt men med många okända och oönskade sanningar för många.
  Kanske blir Lisa Abramowicz eller någon annan rabiat Israellobbyist inbjuden med möjlighet att presentera sin lika ensidiga syn. Men hon och hennes gelikar föredrar nog att trängas i TV-soffornas rampljus istället för att utsättas för studenternas intelligenta frågor. Men visst är det högst sensationellt att även den andra sidan fick komma till tals den här gången.
  Det räcker tydligen inte att äga TV4. DN, Expressen etc. Det finns fortfarande några maskor i nätet där yttrandefriheten slinker igenom och beska sanningar presenteras. Och därmed kan Sverige fortfarande räknas som en demokrati. Med viss tvekan medges.

 15. Fantastiskt underhållande att se försök att rättfärdiggöra det logiska kullerbyttebegreppet ”missbruka yttrandefrihet”.

  Yttrandefrihet betyder per definition att få yttra sig fritt. Vänsterns definition av yttrandefrihet är: ”Säg vad du vill så länge det inte strider mot det vi tycker”. Allt annat är ett ”missbruk”.

  Från FN:s deklaration:

  ”Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser”.

  Kan det bli mer tydligt? Mattias Axelsson, KAN DET BLI MER TYDLIGT?!

  Om det Ahmed Rami säger är så korkat. Vad är det som är så farligt med att låta honom säga det? Jag älskar Israel, IDF och det judiska folket – men tänk, ändå tror jag på Ahmed Ramis RÄTT att hata judar och framförallt hans RÄTT att framföra sin åsikt. Mindboggling huh?

 16. 16 Abumustafa

  Det är inte lätt att vara muslim i ett land som skiljer inte mellan en världsreligion och enskilda muslimers handlingar. Om vi ska diskutera Ahmed Rami , vill jag diskutera honom som svenk intellektuell med invandrarbakgrund och inte som ”Mufti”. Eftersom han ser alla religiösa handlingar liksom bön och fasta är droger. Jag personligen har inte träffat honom sedan 25 år. Ahmed Rami är en av Sveriges mest kända röster som änvänder Islam som profil i sina hårda och occeptabla kritik mot judar. Hans böcker och radioprogram har inte med islam budskapet att göra och sådana hittas bara hos rasistiska grupper. Det finns förmodligen få som tycker att Ahmed Rami är representant för Islam , men många är nöjda med att han vågar lyfta upp frågor som kritiserar judarna. Alla lögner och hat gör mer skada än nytta och därför tar vi avstånd från sådana metoder som är mot Guds budskap ”SALAM”. Ahmed Rami är ” SOLDAT” och inte ”AVKUNNARE” och sällan blandar han sig i muslimernas sociala och religiösa angelägenheter. Han har fått stort utrymme att sprida sina idéer om judendomen med hjälp av intellektuella svenskar som inte har med islam att göra och kanske med sponsring av ”UTLÄNDSKA” intresse grupper, men han har inte stöd eller ligtimitet inom islamiska samfunden i Sverige.

 17. 17 Jamal

  Sveriges muslimer finner sig väl tillrätta i Sverige trots Sd försök att skrimma dem och tvinga muslimerna till utanförskapet. Det är viktigt att inte se sådana rasister som hinder utan istället ska vi konstruktivt hitta vägar för att förena alla demokratiska krafter mot rasister. När regler och levnadssätt blir självklara och normerande kan det innebära att man ifrågasätter och ibland uttrycker rädsla och avståndstagande i mötet med människor som valt andra livsmönster. Detta sätt att reagera finns både bland alla folkgrupper. Det är viktigt ha det i minne när vi funderar över hur det är att leva som svensk med egen livstro i Sverige. När människor möter varandra med öppenhet och respekt skapas utrymme för mångfald i levnadsmönster. Det är också viktigt att minnas att det inte finns ett svenskt sätt att leva , som alla måste följa , lika lite som det bara finns ett sätt att vara muslim.

  Varje människa definierar självklart sin religion utifrån vad som står i de heliga texterna. En sådan definition är idealt sett oproblematisk, men i praktiken vet vi ju att texter erbjuder en mängd olika tolkningsmöjligheter. Att bara utgå från texten ger alltså inte någon entydig bild av vad islam, kristendomen och judendomen är. När man lever som troende i Sverige kan man inte nöja sig med att självklart följa olika föreskrifter, påbud och förbud. Man måste göra val som skapar fred och harmoni. Att välja ett nytt levnadssätt, kräver urskillningsförmåga, språk, förstå innebården av nya traditioner och kunskap. Ibland kan och bör man söka vägledning genom att rådgöra med sina grannar, men ansvaret för ens valmöjlighet faller alltid på individen själv. Det är individen som har ansvar för sig själv och sitt liv. Men det som jag inte kan förstå är ”VARFÖR” Sd ledning inte använder sig av Ahmed Rami och Radio Islam och lyfter upp Mahmoud Aldebe som hot mot samhället. Många berättar att Ahmed Rami är hedersmedelm i Sd och det vore bra om man kan granska Sd relation till Ahmed Rami.

 18. 18 Rickard jude

  Sanningen segrar i all evighet, det är synd bara att detta frosseri och slaktande av människor får fortsätta under judisk ledning. De ledande judarna kommer ifrån nephilim och har egentligen ingenting med den vanliga människan att göra. När det bara finns judar kvar på jorden så kommer eli döda eli. Denna insändare är skriven av en jude ej antisemit.

 19. 19 Angel

  Jag har e fråga till ” Experten” på rasism. Nu är det så att om du var känner till Rami det minsta så borde du veta att han inte är rasist! Han är däremot antisemit (med all rätt) och nu till den tro du försvarar och som Rami står emot. Vad kallar du Israelerna som fötrycker palestinerna? Vad kallar du Israelerna som mördar deras barn? Vad kallar du dom som ockuperar ett land med mord och förtryck? För mig är det rasism och det Rami gör är att lyfter fram det ingen får veta pga att våran media styrs av den sionistiska ockupations makten som bestämmer vad som får lyftas fram och inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: