Äggkastning på rasistledare är inte okej

21Maj09

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har fått ett ägg upptryckt i ansiktet under ett valmöte i Linköping. Astrid Bomanpå Kommunisternas blogg ironiserar över detta och ger ett recept på omelett. Markus skriver

men nu var det ingen kniv så jag förstår inte det hemska med det. Jimmie Åkesson är ju ett jävla ägg

Den här inställning är korkad och gynnar inga andra än sverigedemokraterna. SD:s politiker skall inte behandlas på annat sätt än andra politiker. Bara för att de har en politik som de flesta känner avsky inför förtjänar de inte att utsättas för fysiska trakasserier.

Det spelar ingen roll att SD är ett parti som är djupt osympatiskt. Eftersom de trots allt är ett politiskt parti som följer de demokratiska spelreglerna skall de bemötas som vilket annt parti som helst – i debatt. En p0litker från SD skall inte behöva känna sig mer utsatt än en politiker från folkpartiet eller vänsterpartiet.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


10 Responses to “Äggkastning på rasistledare är inte okej”

 1. 1 Apan

  Nu e det ju så att Jimmie inte är en rasist. Läs lite vad de står för på sverigedemokraterna.se istället för att sprida osanningar.

 2. 2 JohannaV

  Jag förstår inte hur dessa fördomar mot Sd som rasistiska kan leva kvar i vårt civiliserade samhälle. Ta och lär känna en Sverigedemokrat, vet ja! Vi bits inte, (bara morrar lite…) Det enda en du kan förlora är dina fördomar ty när trollen tas upps i dagsljus spricker de.

 3. 3 JohannaV

  Jag förstår inte hur dessa fördomar mot Sd som rasistiska kan leva kvar i vårt civiliserade samhälle. Ta och lär känna en Sverigedemokrat, vet ja! Vi bits inte, (bara morrar lite…) Det enda en du kan förlora är dina fördomar ty när trollen tas upps i dagsljus spricker de. 😉

 4. 4 Magnus

  SD är inte rasister! Det är den svenska PK-maiffians hjärntvätt som får vissa att tro det. Man är inte rasist om man tar sig friheten att kritisera flykting/invandringspolitik. Om man inte kan göra det som är helt naturligt i våra grannländer, är inte Sverige en demokrati. Särskilt inte om demokratiska partiledare blir utsatta för attentat. Skandal är ordet!

 5. 5 vision

  stå för va fan ni är jävla sd:are fattar inte hur man kan leva i ständig självförnekelse till vad man står för & sina åsikter. ni är rasister, väx upp & stå för det. däremot håller jag med om inlägget.

  • 6 Herr Eriksson

   Medan fascister och kommunister som du och dina likasinnade hjärntvättade postpubertala kamrater har skådat ljuset och den sanna vägen? Patetiska små snorungar är ni – väx upp så skådar du kanske det sanna ljuset så småningom!

 6. 7 Werner

  SD är rasister.
  Pirater vill bara ladda ner gratis.
  FI är manshatare.
  MP är miljömuppar som vill tillbaka till stenåldern.
  osv

  Det måste vara jobbigt när man inte klarar en komplexa värld än så.

 7. 8 MX

  Folk i allmänhet har en väldigt snedvriden bild av SD.
  De har aldrig själva läst partiprogrammet och bildat sig en egen uppfattning, utan svalt medias rapportering med hull och hår.
  Och som vi alla känner till är 9/10 SD-artiklar i svensk media negativa/smutskastande.

  Jag hörde bara häromdan en kompis pojkvän som ansåg att ”de var som Hitler, ville ha renblodigt folk och sådär”.
  Folk verkar inte kunna skilja på SD, ND, NSF, SMR m.fl utan buntar ihop alla invandringskritiker med rasister, nazister m.m och sätter RASIST-stämpel på dem. Det blir eklast så, istället för att ta debatten.

  Kan för övrigt tipsa om Debatt i SVT ikväll kl 22:00, som för övrigt är Janne Josefsson allra sista.

  ”Utegångsförbud i Rosengård och en lynchmobb som jagar bort flyktingar i Vännäs. Har den svenska integrationsmodellen havererat helt? Debatt lyfter på locket och frågar ansvariga politiker hur visionen för att skapa ett helt Sverige ser ut. I studion finns integrationsminister Nyamko Sabuni, socialdemokraten Nalin Pekgul och många fler. Kvällens program är Janne Josefssons sista, och höstens programledare presenteras i programmet.”

  Jannes påa säger det mesta:
  http://svtplay.se/v/1565596/infor_sasongens_sista_debatt

 8. 9 Hanna

  Jag är folkpartimedlem och har läst en hel del om Sverigedemokraternas politik på partiets hemsida. Utifrån detta tycker jag inte att det finns någon grund för att hävda att partiet är rasistiskt. Naturligtvis kan man ha synpunkter på Sd:s politik, men i sådana fall vore det bättre att ta reda på hur partiets politik ser ut och bemöta denna, istället för att som Kent Persson sprida osakliga fördomar.

  Vidare har det gått inflation i ordet främlingsfientlighet och rasism. Så fort man framför kritik mot den förda invandringspolitiken får man denna stämpel på sig av pk-etablissemanget, även om man inte är sverigedemokrat eller har något emot skötsamma invandrare. Folkpartiets tidigare förslag om språktest för medborgarskap är ett tydligt exempel på detta.

 9. 10 Hanna

  Jag råkade tydligen blanda ihop Kent Persson med denna blogginnehavare. Ber om ursäkt för detta. Skulle uppskatta om mitt tidigare inlägg kunde raderas, eller åtminstone det namnet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: