Svininfluensan v/s tuberkulos

10Maj09

Nu när en tredje person har avlidit i USA till följd av det som tidigare kallades svininfluensan (och som nu upptäckts även i Norge) kan det vara på sin plats att tipsa om en video från Hans Rosling där han jämför svininfluensan med tuberkulos. Bra att se så att vi slipper sila mygg och svälja kameler.

During the last 13 days, up to May 6, WHO has confirmed that 25 countries are affected by the Swine flu and 31 persons have died from Swine flu. WHO data indicates that about 60 000 persons died from TB during the same period. By a rough comparison with the number of news reports found by Google news search, Hans Rosling calculates a News/Death ratio and issue an alert for a media hype on Swine flu and a neglect of tuberculosis.

Se hela videon här.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


5 Responses to “Svininfluensan v/s tuberkulos”

 1. 1 Robert

  Och ännu fler har troligen dött av ”vanlig” influensa och dess följder.
  Bara i USA är det c:a 36000 influensarelaterade dödsfall per år (källa CDC http://www.cdc.gov/flu/about/disease/us_flu-related_deaths.htm ).
  Motsvarar kring en halv miljon globalt per år.

 2. Alla åtgärder vidtagan av smittskyddsmyndigheter och av WHO finner jag motiverande ochkloka. Media skall informera effektivt, klokt och dagligen. Orsaken till att Jag kalkulerade New/Death ratio för svin influensa och TB var att motverka överdrifter i massmedia.
  Sådana överdrifter sätter smittskyddsmyndgiheter under press på fel sätt. Det har nog med svåra beslut att fatta.
  En god ide vore att ge WHO en stabil budget. Nu får denna världsavgörande organisation 17% av sina pengar i direkt grundbudget. resten är projektbidrag som gör att WHO riskerar att inte vara den oberoende expertorganisation vi behöver.

  Hans Rosling

 3. H Rosling: Intressanta tankar. Såg förresten programmet ”Roslings värld” igår. Underbara presentationer.

 4. 4 Johan Niklasson

  Vem finansierar WHO? Rockefeller med vänner. Vad mer är de intresserade av? Eugenics – googla och läs på.

  WHO börjar få kalla fötter men de kör ändå på i full fart. Notera att i dagens artikel i DN (http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/who-forsoker-lugna-vaccinkritiker-1.926121) framkommer att WHO tar fram NYA VARIANTER AV VIRUSET för att försöka träffa rätt med vaccinet. Chancen att det lyckas är väldigt liten men det faktum att WHO utvecklar dödliga virus borde vara en väckarklocka för många. Att den svininfluensa vi nu ser runt jorden startade utanför ett Baxter lab i Mexico är en annan tydlig varningssignal.

  Dessutom ljuger WHO. De säger att endast 30 dog av vaccinet förra gången ett svininfluensavaccin sattes in. Över 300 anmälningar om dödsfall gjordes! 4000 fick dessutom dokumenterat allvarliga biverkningar som totalförlamning, förlamning, nervskador etc. Detta ledde till att vaccineringskampanjen avbröts.

  WHO utvecklar dödliga virus. Baxter har tidigare i år spridit över 72 kilo av dödligt influensavirus “av misstag”. De utreds nu av polisen i Österrike. Läget vad gäller vetenskapen om vaccinering är idag uppenbart splittrat.

  Det finns goda skäl att antaga att vaccinering faktiskt inte ger något skydd överhuvudtaget. Vetenskap, forskning och analyser av forskningsresultat visar detta. Självklart blir det inte rapporterat i media eller av läkemedelsindustrin.

  Visst undrar man vad som pågår egentligen. Kan det verkligen vara så att man medvetet vill sprida sjukdom och lidande till miljoner människor? Kan det vara så att man medvetet skrämmer upp världens befolkning för att sprida en annan smitta? Finns det fog för påståendena att mäktiga grupper avser att reducera världsbefolkningen för att “rädda planeten och mänskligheten”?

  Vi kan forska i motiven och finna alla skyldiga senare – nu måste vi se till att det skall bli möjligt att säga nej till vaccinering och dessutom att det skall bli möjligt att inte finansiellt bidraga till köp av högst tveksamma potentiellt dödliga vaccin.

 5. 5 svininfluensa

  mer om svininfluensan på http://www.svininfluensan.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: