Expressen rättar Liza Marklunds lögner och då faller hela hennes argumentation

23Mar09

Att Liza Marklund for med osanning när hon skrev att bandet Stockholm Stoners nya platta laddats hem 80 000 gånger var det flera bloggare som påpekade. Siffrorna kom från fejkade torrentsidor. Nu har  Expressen gått in med en rättelse i slutet av Marklunds krönika:

EXPRESSEN RÄTTAR: I söndags skrev Liza Marklund i sin krönika att gruppen Stockholm Stoner utsatts för 80 000 illegala nedladdningar av sin skiva. Det är fel. Uppgiften kom från flera olika torrentsidor som presenterar falska sökresultat.

Gott så. Problemet är att hela artikeln faller när Marklund och Johan Wahlström blir tvugna att ta tillbaka siffrorna. Resonemanget i artikeln är att Stockholm Stoners har sålt så dåligt eftersom skivan fildelats illegalt istället. Nu visar det sig att skivan inte fildelats överhuvudtaget, så den dåliga försäljningen måste bero på något annat. Kanske att den ännu bara finns att köpa i matvaruaffärer.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


2 Responses to “Expressen rättar Liza Marklunds lögner och då faller hela hennes argumentation”

  1. 1 Andreas

    Fakta är därmed att Liza Marklund skriver saker som inte är sanna. Punkt. Dessutom saker som hon borde ha förstått är orimliga, och som är precis hur enkla som helst att verifiera sanningshalten på. Så som en journalist ska göra. Och utöver det, felaktigheter som skrivs utifrån hennes eget perspektiv som ”offer” för en fildelning som hon är kraftigt kritisk mot. En fildelning som hon med all önskvärd tydlighet inte förstår sig på.

    Därmed är Liza ute ur debatten. Kan vi börja vara sakliga och utgå ifrån verkligheten från och med nu? Med människor som vet vad de talar om?


  1. 1 Liza Marklund är bra på PR, inte journalistik | Polisstaten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: