Hur känns det att gå hand i hand med rasister, Jan Björklund?

08Mar09

Enligt en ny standard som Fredrik Malm kommit på är du som går i en demonstration också ansvarig för vad alla andra i demonstrationståget tycker. Malm anser att det är ”djupt obehagligt och osmakligt” att socialdemokraterna och andra inom vänstern råkar ha samma åsikt i en sakfråga som nazister, nämligen att Israel skall dra sig tillbaka från Västbanken och Gaza (att nazisterna vill utplåna landet Israel och alla dess invånare är förmodligen ingen viktig skillnad i Malms värld).

Eftersom lex Malm gäller är det på sin plats att fråga folkpartister som Birgitta Ohlsson och Jan Björklund hur det känns att demonstrera med (och därmed också vara ansvarig för) sverigedemokrater. Om vi följer den logik som Fredrik Malm använder är alltså Jan Björklund och Birgitta Ohlsson (båda folkpartister) i det närmaste att betrakta som rasistiska högerextremister som vill förbjuda islam. Hur känns det Birgitta Ohlsson och Jan Björklund?

Naturligtvis är Malm en pajas och fanatiker som ljuger när han vill koppla ihop legitimt motstånd mot Israels ockupation med nazism och antisemitism. På samma vis kan varken Jan Björklund eller Birgitta Ohlsson hållas ansvariga för att sverigedemokrater går med i en manifestation vid Israels 60-årsdag.

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Annonser


4 Responses to “Hur känns det att gå hand i hand med rasister, Jan Björklund?”

 1. 1 necrotech

  En massa felaktigheter, som vanligt när det kommer till Israelkritik. Skulle inte demonstranterna vara ute efter Judar menar du? Fel, kolla denna video så förstår du bättre: http://www.youtube.com/watch?v=qMP0_DMaIjU

 2. Men betyder det då att alla andra i demonstrationståget måste ta ansvar för de som skrek på arabiska (ett språk som jag inte förstår och därför kan jag inte säga vad de skriker)?

 3. 3 necrotech

  Kom igen nu… Var inte naiv. Det är inte förta gången som Israelkritik snabbt övergår till Judehat. Ser man inte det är man antagligen blind eller dum…

 4. Nu är du ute och cyklar, Maxelson. SD är ett nationalistiskt parti, inte ett rasistiskt.
  Eller vet du inte skillnaden mellan rasism och nationalism? Tydligen inte.

  Jag är själv nationalist, i dina okunniga ögon så är jag väl rasist då.

  Ordet rasist kan vem som helst gasta om, det är inte svårt.
  Däremot blir det mycket svårare när man ska försöka förklara vad som är rasistiskt, då brukar det bli knäpptyst istället.

  // Karpstryparn


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: