Per Gudmunsson fabulerar som vanligt

07Mar09

Per Gudmunsson skriver för ovanlighetens skull inte om hemska muslimer utan om att det är alldeles för enkelt att bli medlem i Piratpartiets ungdomsförbund Ung Pirat:

Medlemskap i Ung Pirat är gratis och löses enkelt med ett musklick på webben. Det resulterar i ett statsbidrag på cirka en tusenlapp per klick. Tidernas smartaste webscam, säger jag.

Webscam? Vari ligger problemet? Att medlemskap är gratis? Men det är det i Liberala ungdomsförbundet, Ung Vänster eller KDU också. Att det är för enkelt? Men för den som vill bli medlem i Grön Ungdom räcker det att skicka ett SMS med sitt personnummer. Rick Falkvinge har gått igenom de största politiska ungdomsförbundens medlemsrekryteringar på nätet:

Att då försöka bortförklara piratrörelsens framgångar till den grad att man kallar den för ett bedrägeri är inte bara osakligt. Det är också förolämpande mot allt det politiska ungdomsengagemang som lagt grunden för framgångarna.

Även Projo gör en bra reflektion:

Han kanske inte förstår att frågor om fördelningspolitik mellan två partiblock som i princip är ense om det mesta och mest tjafsar om detaljer inte engagerar varken ungdomar eller vuxna längre, medan fundamentala demokratifrågor om integritet och vardagen gör det?

Läs även andra bloggare om , , ,One Response to “Per Gudmunsson fabulerar som vanligt”

  1. 1 MrTeatime

    Är det bara jag osm inte hittar en kommentarsknapp på Gudmunssons blogg? Är inte det lite omodernt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: