Ett riktigt rasistiskt inlägg

07Mar09

Vill ni se på lite riktig rasism? Surfa in hos Ilya Meyer och läs (eller mest titta) på hans vidriga illustrationer om skillnaderna mellan de civiliserade, mänskliga, varmhjärtade, upplysta, välvilliga judarna på ena sidan och de barbariska, ondskefulla, despotiska, kvinnohatande araberna på andra sidan.

Jag vill väl inte gå lika långt som Bulten i Bo (med en idé av Erik Svanso) och kasta rasisten Ilya Meyer ut ur landet, men jag önskar att de som uppmärksammar antisemitismen hos vänsterbloggare också tar avstånd från detta.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


12 Responses to “Ett riktigt rasistiskt inlägg”

 1. 1 Garm

  Sanningen kan aldrig vara rasism.

  Meyer brukar som regel ha säkra källor till sina inlägg, och de gånger de visat sig felaktiga rättar han sig.

  Men det är ju hemskt att även den israeliska sidan visas, tillskilnad i svenska gammelmedia.

 2. 2 Akronym

  Hets mot folkgrupp?

 3. 3 Marcus

  Tycker du verkligen att det är fel att visa hur barn används av (rasistiska) islamister i de palestinska områdena? Ska man hålla tyst om det? Vill du offra barnen på ”rasismens” altare?

  Meyer påstår inte att detta pågår för att vederbörande är palestinier. Han visar att det pågår pga att dessa barnmisshandlare är islamister och fanatiker.

  Att fördöma änkebränning i Indien eller hedersmord i Kurdistan är inte rasism.

  Det vore långt mer intressant att höra varför du stödjer den rasistiska folkmordsorganisationen Hamas istället.

 4. 4 Marcus

  Sedan är jag lite bekymrad över ditt tal om ”riktig” rasism. Vad är det som enligt din mening inte är riktig antisemitism. Så kan vi ju jämföra.

 5. 5 Marcus

  Förlåt, det skulle stå ”Vad är det som enligt din mening inte är riktig rasism?”

 6. Det handlar inte om huruvida man skall visa upp negativa saker i det palestinska samhället. Det handlar om att det arabiska kontrasteras mot det judiska och det senare framhävs som alltigenom negativt och det senare som alltigenom positivt.

  Sedan menar jag inte att Ilya meyers text är ”riktig” rasism i betydelsen att annan rasism är oriktigt, utan ”riktig” i betydelsen kraftfull eller rejäl.

 7. Mattias:
  När Jinge gör samma sak som Ilya Meyer men tvärtom anser vänstern att det är israelkritik. Jag tycker båda visar samma dåliga omdöme.

  Dock är det vänstern som hyser de verkliga rasisterna. Att påstå att judarna vill mörda palestinska barn och att zionism är detsamma som nazism är numera legitimt på vänsterbloggar. Davidsstjärnan liknas regelbundet vid hakkorset samtidigt som vänstern hånar svenska judar som är rädda för våld och hot.

  Dessutom skulle jag vilja rekommendera dig att läsa lite om hur religiös terrorism fungerar i Mellanöstern. Kan tips om två bra böcker som ingår i Lunds universitets kurs i ämnet. Jessica Sterns Terror in the Name of God och Mark Juergensmeyers Terror in the Mind of God.

  Även om Meyer är partisk så visar hans bilder faktiskt en viktig komponent i den palestinska terrorn och judehatet det vilar på. Liknande fenomen finns på den judiska sidan, men är inte lika vanligt och framträdande.

  Passar också på att rekommendera en tänkvärd artikel av James Bennet i senaste numret av The Atlantic.

 8. 8 PloY

  Han sökte säkert febrilt för liknande bilder att sätta på den högra sidan men kammade noll helt enkelt (smått ironisk).
  Den bistra sanningen är att ”religionen av fred” inte är så fredlig i verkligheten.
  Kvinnohatande är väl mer fakta än åsikt, står väl nåt liknande i koranen: ”vill din fru inte ha sex med dig ska du tillrättavisa henne med att slå henne (dock ingen blodvite eller märken ska uppstå)”

 9. Fantastiskt, Aquretten! Men det var inte dåligt omdöme när du sa att vi inte skulle välja rättvisemärkt eftersom det försämrade valmöjligheterna för kaffebönder att välja ett liv i fattigdom…

 10. Nicklas:
  Jag vet inte vilken gång i ordningen jag ser dig skriva detta i sammanhang som inte har ett dugg med Rättvisemärkt att göra. Precis som tidigare har du dessutom missförstått mig totalt. Det handlade inte om att ”välja ett liv i fattigdom” utan om att de västerländska huvudmännen för Rättvisemärkt försöker reglera hur kaffebönder använder sin inkomst och genom prisreglering motarbetar ekonomisk utveckling. Men som sagt, denna diskussion hör inte hemma här.

 11. ”När Jinge gör samma sak som Ilya Meyer men tvärtom anser vänstern att det är israelkritik. Jag tycker båda visar samma dåliga omdöme.”

  Det är just det här som är problemet. Du kan kritisera Jinge men inte Ilya Meyer. Jag tycker personligen att vänstern (om man nu kan generalisera) varit alltför ljum i sin kritik av Jinge och hans oförmåga att skilja på kritik av Israel ren antisemitism. Men på samma gång klarar högern (om man nu kan generalisera) inte av att ta avstånd från rasism gentemot palestinier och araber på högerbloggar (såsom Gudmunsson, Ilya Meyer eller Erik Svansbo).

 12. 12 freja

  jaja han är omskuren! det säger allt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: