Skall posten öppna mina brev nu också?

02Mar09

Ifpi har ju bestämt sig för att de vill att posten skall öppna alla brev för att se till att ingen kan skicka olagligheter i kuverten (eller om det nu var att internetleverantörerna skulle blockera vissa sidor – alltså censurera – för sina användare).

Jag blir uppriktigt äcklad när jag läser vad Ifpis vd säger:

Vi planerar en stämning mot internetoperatörerna med föreläggande om att de stänger av vissa sajter. Den möjligheten finns enligt EU-lagstiftningen och det måste vi pröva

Det är alltså min internetoperatör som skall bestämma vilka ettor och nollor som skall transporteras i min nätverkskabel. Begriper Ifpi vilken gigantisk attackhela Internet som vi känner det som deras förslag är? Visst skall uppenbara olagligheter stoppas men det är en sak för polis och domstol, inte för internetleverantörerna (Telenor i Norge vägrar tack och lov följa Ifpis begäran) och definitivt inte för Ifpi.

Vad Ifpi vill ha är en enkelriktad kommunikation där de producerar och vi konsumerar. De skall bestämma vilka filmer vi ska se, vilken musik vi skall lyssna på och vilka tv-program vi ska se.

Den här inställningen leder t ex till att mina föräldrar just nu inte kan se filmen Mammuth av Lukas Moodysson efterom SF (det enda företag som har biograf i Borås) inte längre visar den på Borås biografer. Hade SF fattat hur dagens mediasamhälle ser ut hade filmen gjorts tillgänglig via Internet i samma stund som den hade biopremiär. Men nu kommer filmen med stor säkerhet göras tillgänglig på en torrentsida nära dig långt innan den släpps på DVD.

Läs även andra bloggare om , , , , , ,

Annonser


2 Responses to “Skall posten öppna mina brev nu också?”

  1. det är helt sjukt, förstår inte vad dom håller på med :S

  2. 2 midnattsvarg

    IFPI har väl insett att det är svårt att slå TPB i rätten och testar kringskärning istället. Undrar om de ens själva reflekterar över att de använder fascistmetoder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: