MUF-killen vill ju visst ha censur

21Feb09

karl_marx

André Assarsson går i svaromål till alla de som kritiserat hans prat om att Malmö högskola gör fel som erbjuder en kurs om marxistisk teori. Och hans svar är – inte ett svar på någonting. Så här skriver Assarsson:

Jag vill, återigen, understryka att jag inte vill censurera, förbjuda eller i övrigt ägna mig åt utbildningsmarxism mot kursen.

Men så här sa han i radio:

Samtidigt måste man ställa krav på vilken typ av kurser som undervisas.

Alltså. Vissa kurser är inte okej. T ex en kurs som bara tar upp en tänkares idéer. Och då särskilt en tänkare som Assarsson inte gillar:

Vi behöver ju mer marknadsekonomi och mindre av det som under historien visat sig vara fel. Marx är ju bevisat fel, även ekonomiskt.

Vidare i radiodebatten på frågan om han inte vill censurera ändå:

Jag tycker det är på gränsen att man väljer en tänkare.

Det är alltså på gränsen om kursen bör tillåtas eller inte. Och den som skall avgöra det är Assarsson och alla han kompisar som faktiskt ”vet” att Marx hade fel.

Röda raketer gör en bra sammanfattning av Assarsson snurrerier:

Vad betyder det? Han vill inte ha censur, men tar avstånd från kursen. Att ta avstånd från kursen betyder rimligtvis att han tar avstånd från att Malmö högskola bedriver kursen. Att han offentligt tar avstånd från att Malmö högskola bedriver denna kurs betyder rimligen att han inte vill att Malmö högskola ska ha denna kurs. Alltså vill han ha censur. Eller att Malmö högskola ska bedriva självcensur. Inte i något av fallen är det någon ”frihet” han befrämjar.

Assarsson säger att han inte vill censurera Malmö högskola och det tror han förmodligen att han inte vill. Men i praktiken innebär hans ställningstagande en censur eftersom han tycker att krav skall ställas på högskolorna och universiteten vilka kurser de skall erbjuda. Och om dessa krav är de som Assarsson väljer är det censur.

Läs även andra bloggare om , , , , ,One Response to “MUF-killen vill ju visst ha censur”

  1. Så det är ” på gränsen” att välja en tänkare? Om det hade varit Ayn Rand, hade det varit ”på gränsen” ändå? Eller om det varit Luwig von Mises?

    André Assarsson är på gränsen till mitt arsle!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: