Att inte få sova på natten

12Feb09

Jag är föräldraledig med två pojkar. Båda två har alltid haft goda sovrutiner och haft ganska lätt för att somna. Men visst händer det att de vaknar tidigt och/eller har svårt att somna. Därför blir jag så sne på den ”upprörda grannen” som till Allt om barn skrev:

Vi bor ovanför ett par med en 11-månaders pojke som skriker nätterna igenom. /../ Det är lyhört och flera grannar har klagat och undrat om föräldrarna verkligen anstränger sig för att få ett slut på dessa helvetesnätter.

Situationen har gått så pass långt att jag och min sambo sover med öronproppar och vi båda får nästan akut sömnbrist i veckorna på grund av detta. Till skillnad från den föräldralediga mamman/pappan kan ju vi som arbetar heltid inte ta igen sömnen på dagen.

Nej. Föräldrarna anstränger sig förmodligen inte alls. De tycker säker att det är skitkul att ha en unge som skriker på nätterna. Ni som bor på andra sidan väggen kan ta på hörselskydd, ni har en vägg emellan och ni behöver inte bekymra er över att ni har ett barn som skriker på nätterna.

De som har det jobbigast i den trappuppgången är tvivelsutan föräldrarna. Det är de som behöver gå upp varje gång barnet skriker. Det är de som får sin nattsömn totalspolierad.

På tal om skrikande bebisar, läs Isobels reflektioner kring grannar som bryr sig.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “Att inte få sova på natten”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: