Hur dum är du? Att bli lurad som bankkund.

15Jan09

Aftonbladet kör på med ”Så lätt länsas ditt konto” och artikeln handlar om Swedbank. Eftersom jag är kund i Swedbank blev jag lite nervös och läste artikeln.

En kvinna i Hofors blev uppringd på juldagen. Hon reagerade på tidpunkten, men rösten i andra änden verkade bestämd och trovärdig. Bedragaren hävdade att han skulle stoppa ett pågående intrång i banken och lurade till sig hennes konto och inloggningsuppgifter./../ Dagen efter hade Hoforskvinnans konto länsats – på 35 000 kronor.

Han ”verkade bestämd och trovärdig.” Det är kanske elakt att säga till en person som just förlorat 35 000 kronor, men hur dum är hon? Skulle hon lämna ut sitt kort och pinkod till en man i kostym som ler vänligt bakom henne i bankomatkön? Förmodligen inte. Men att ge ut sina inloggningsuppgifter över telefon till en helt okänd person verkar gå bra.

En bank skulle aldrig, aldrig, aldrig be om dina inloggningsuppgifter i något sammanhang. Så om du lämnar ut dina uppgifter och blir av med pengarna, skyll dig själv.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


One Response to “Hur dum är du? Att bli lurad som bankkund.”

  1. Håller absolut med. Korkat!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: