Kommunister kan man fortfarande inte lita på

08Jan09

Mads Gillberg fortsätter att som en av få västerlänningar i Gaza rapportera om den fruktansvärda situationen.

Hur reagerar högern då. Jo de fortsätter att misstänkliggöra Gillbergs notiv. Med en enkel googlesökning kan Lisa Bjurwald på DN:s ledarsida (ni vet de som ”vurmar för Hamas”) ta reda på att:

Gilbert är en revolutionär kommunist som uttalat sitt stöd för 11 sep-tember-terroristernas attacker mot USA

Vilken betydelse Gilberts politiska sympatier har i sammanhanget redovisas inte den här gången heller. Så klart att Gilbert är en palestinasympatisör, annars hade han knappast stannat kvar i Gaza för att jobba på sjukhuset och försökt rädda de palestinier som Israel dödar.

Även andra bloggare riktar in sig på Gilbert politiska sympatier och skriver att hans  ”vittnesmål används som opartisk källa”.

Nej. Gilbert är ingen ”opartisk källa”. Sådana finns inte i krigets Gaza. Jag tycker det är självklart att alla de som är i Gaza och ser det lidande som den palestinska befolkningen utsätts för får sympatier för palestiniernas sak. Det är heller inget problem att Gilbert inte är en ”opartisk källa” när han vittnar om Israels övergrepp. På samma sätt kan en folkpartistist vittna om att han blivit misshandlad av en nazist, fast han inte är en ”opartisk källa”.

Om Israel dessutom hade släppt in tex läkare från Röda korset eller journalister så hade det inte varit något problem då det hade funnits mängder av andra vittnen (eftersom gazaborna själva såklart inte kan räknas – de är ju palestinier för böveln).

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Annonser


One Response to “Kommunister kan man fortfarande inte lita på”

  1. 1 Ali Hossinian

    Om det som säges är sant, nämligen att ISRAEL har ocuperat,dödat våldtagit, blocerat,fängslat….. listan är hur långt och hur länge som helst. Vad spelar då för roll om väderbörande är kumonist eller …
    Problemet är att en del har dubel moral(som västvärldens ledare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: