Och kommunister kan man såklart inte lite på

06Jan09

Ifrån Gaza har den norske läkaren Mads Gilbert rapporterat om ”krigets helvete”, om blodbad och om barn som har hemska skador. Saker som knappast kan anses vara särskilt kontroversiellt om man betänker att det är ett krig som pågår mellan Hamas och Israel.

Nu har bloggen Al-hamatzav ”avslöjat” att Mad Gilbert är – hör och häpna – kommunist. Magnus Lindberg skriver:

Mads Gilbert är /../ kommunist och “solidaritetsarbetare” sedan flera år tillbaka. Han har sedan 70-talet varit aktiv i den palestinska solidaritetsrörelsen. Partiet han företräder är ett revolutionärt kommunistiskt parti. Är detta en särskilt trovärdig källa, när karln talar om hur han vadar i blod?

Jag älskar den här kommunistparanoian som finns hos många inom borgerligheten. Det är lite som Karl-Bertils pappa Tyko Johnson som på julafton spottar ur sig: ”Jag har närt med kommunist vid min barm!” I den världen blir kommunister något som man inte kan lita på och som såklart har en dold agenda att göra om världen till Sovjet.

Nej. Läs verkligen inte otäcka kommunister om Gaza såsom Esbati, Ung vänster, Hanna Löfqvist, Erik Berg och Magnus Ahlqvist. De kan ju inte ha en aning vad de snacka om. De är ju – gud förbjude – kommunister.

Nej läs istället trovärdiga högerskribenter som Subjektiv och Anna Dahlberg.

Läs även andra bloggare om , , , , , .

Annonser


13 Responses to “Och kommunister kan man såklart inte lite på”

 1. 1 Niklas

  Så du litar alltså på Mad Gilbert, som förövrigt gav sitt moraliska stöd till terroristdåden den 11 september:
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/09/30/284907.html

  Nej visst extrema kommunister som ställer sig på Al Qaidas sida är naturligtvis fullt trovärdiga ögonvittnen…..

 2. 2 villfarelse

  Jag förstår inte varför vänstern så gärna vill liera sig med terrorister…. Hamas högkvarter under ett sjukhus, hur fu%*king cyniskt är inte det?

 3. 3 Gudmar

  Vänstervänner: Glöm inte att fiendens fiende inte alltid är din vän… Om Hamas (eller någon annan liknande organisation) bestämde skulle dessa bloggar inte finnas…

 4. Men snälla nån, vi motsätter oss inte Israels övergrepp för att vi skulle gilla Hamas. Om jag fick välja så skulle Hamas och islamismen försvinna från jordens yta, men att Hamas är illa rättfärdigar ju inte att Israel förstör livet för människorna i Gaza.

  Mads Gilbert räddar livet för människor, med risk för sitt eget liv. Vad fan gör ni?

 5. 5 Gudmar

  Alex: Det är ändock med en skrämmande enögdhet som vissa inom vänstern tolkar fakta, eller källgranskar. Allt som inte överensstämmer med den bild man redan cementerat i huvudet sorteras bort…
  Att civila offer förekommer är en tragedi var det än händer, och vem som än orsakar det.
  Att medvetet gömma sig under sjukhus eller bakom civila är INTE något som någon här kan stötta med rent samvete.
  Frågan är teoretisk, men vem är mest skyldig: den som avlossar vapnet, eller den som använder barn och kvinnor som sköld?
  Vad vi borde stötta är avmilitarisering av hela mellanöstern, och fängslande av extremister på båda sidor. Det borde demonstrationer handla om.

 6. 6 niklas

  Mads Gillber må göra fantastiska uppoffringar för civila i Gaza. Men som sanninsgvittne så har en revolutionär marxist som försvarar Al Qaidas terror lika lite trovärdighet som en fullblodsnazist. Det tycker man att alla demokrater borde hålla med om. Men tydligen har stora delar av demokratiska vänstern nu hoppat i säng med diktatur- och fascist-fansen i den gamla sovjettrogna vänstern.

 7. 7 Anders

  Kollade upp honom på norska wikipedia, och där hittade även jag uppgiften om att han hade försvarat 11/9. Han kallas Israels krig i Gaza för massmord, men försvarar terror mot 3000 amerikaner

 8. Gudmar: Det gnälls mycket på vänstern och i viss mån är det befogat, men det är konstigt hur lätt högern kommer undan, de som öppet försvarar angreppen med att Israel försvarar sig. Svårare än så är det inte för dem, att hundratals oskyldiga dödas är på sin höjd en trist konsekvens.

  Ang. Hamas och andra väpnade grupper i Gaza så får man dock komma ihåg att de inte är några reguljära arméer utan snarare väpnade delar av folket (det går säkert en väpnad gazabo per hundra invånare), hur illa man än må tycka om dem. Gaza är ett extremt tältbefolkat område, 1.5 miljoner människor på en yta mindre än en tredjedel av Ölands. De kan ju knappt vara någonstans alls utan att vara mitt bland civila. Och om de skulle ta en byggnad i något ickebefolkat område så skulle ju Israel bomba sönder byggnaden på fläcken. De har ju inga luftvärnsvapen eller någon som helst möjlighet att försvara sig från flygangrepp. Enda chansen för att ett palestinskt väpnat motstånd skall kunna upprätthållas utan att israel utraderar det på sekunden är ju att man fungerar som en gerillaarmé. Tyvärr.

 9. Alex: Väl skrivet.

 10. 10 Gudmar

  Alex: Det du skriver är tankvärt och korrekt.

  Det jag ursprungligen upprörs av (kallande mig själv demokratisk vänster) är hur snabbt vi inom vänstern väljer sida när båda sidor är lika goda mördare.
  Demonstrationer borde fokusera runt fred och avmilitarisering.

 11. Jag förstår inte riktigt nu. Mads Gilbert, och framförallt Hans Husum argumenterar för att det var väntat att USA skulle attackeras, och att det är lika mycket eller lite moraliskt rätt att döda civila afghaner som det är att döda civila amerikaner. Vari ligger det kontroversiella?


 1. 1 Mads Gilbert - en norsk hjälte | Svensson
 2. 2 Kommunister kan man fortfarande inte lita på « Utsikt från höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: