Rasismen flödar på båda sidor i debatten

30Dec08

Ingen internationell konflikt är så laddad som den mellan Israel och palestinierna. Ingen konflikt kan generera så mycket hat och så mycket rasism hos bloggare och bloggkommentatorer. Hatet och rasismen finns på båda sidor.

Riksdagsledamoten Fredrick Federley kallar de palestinska soldaterna för ”de mördande hundarna”. Författern Erica Jong myntade uttrycket ”Araber och andra djur” i boken Rädd att flyga. Federley följer samma spår.

Så här skriver Olbab i en kommentar:

Undras om du kommer att låta så när muslimerna tar över Sverige med.

Jo den klassiska skräcken för muslimer lever i allra högsta grad. Henrik Unnér Unné fortsätter också med klassisk och ställer det västerländskt upplysta och civiliserade mot det ”arabiska” barbaiska och auktoritära:

Den urgamla arabiska kulturen sätter värde på mysticismen, kollektivismen och auktoritarianismen. Israel sätter istället värde på förnuftet, individualismen och friheten. Det sticker många araber i ögat. De vill inte ompröva sina egna traditioner.

Sådana är de. De där ”araberna”. Läskiga och inte alls som vi.

Vad beträffar rasism mot israeler och judar finns det också där gott om exempel. Charlotte på Kamferdroppar listar några:

…..Den judiska en tand för en tand metodologi…..

….Det är osanningar som regimen israel är byggd på – klarspråk gör dem konfysa och förvirrade.
För det är uppenbart att många israeler, och alltför många västerlänningar, tror på hela komplexet av lögner sionisterna under historiens gång har fabricerat.….

….Detta är också ett sätt på vilket rasstaten firar sina högtider, blodsutgjutelse….

….Ett skamlöst folk utan samvete som aldrig nånsin bodde ha getts chansen att regera.
sjuka kräk, stödda av oss i väst. Jag skäms.….

….och halacha slakten har redan börjat….

Visst är debatten i svenska bloggar ganska ointressant för hur en lösning på Palestinakonflikten skall kunna nås, men det är ganska träffande att inte ens svenska debattörer kan hålla sig borta från rasistiska överord.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


3 Responses to “Rasismen flödar på båda sidor i debatten”

  1. 1 nix

    De ”palestinska soldaterna” har förvandlats till mördande hundar av sin islamiska ideologi.

  2. Henrik Unné heter han, mest känd för att inför Irakkriget 2003 förordat att USA skulle inlett med att slå ut Bagdad med en känvapenladdning. Samt kanske också för att , så som varandes extrem-objektivist, ha haft den svenska utgivningsrätten av Ayn Rands böcker innan Norberg och Timro köpte dom. Hur denne man har kunnat anlitas av Newsmill som skribent är för mig en gåta, jag har funderat på att skriva något om det någon gång.

    Rörande exemplen hos Charlotte så är de vardagsmat på Al-hamatzav och med en liten ansträngning hade det kunnats hittas texter bland kommentarerna där som slagit detta med hästlängder. De övriga citaten är väl vardagsmat för vad en stat som startat terrorbombningar råkar ut för.


  1. 1 Extremister » Blog Archive » Rasism i konfliktens kölvatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: