Om Paolo Roberto pratat om rasskillnader istället…

21Okt08

I en intervju i P3 Populär som kallas återvinningsintervjun säger Paolo Roberto en del saker som blir intressanta om man byter perspektiv en aning:

Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på svarta och vita. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor.

Det är bara att titta på sånt här som att jobba på plantager, jag menar, vem är det som är gör det? Svarta vill ju jobba med sådant och /../ vi är världens mest icke-rasistiska land men vi vita får ju bara skit liksom.

Tror ni att ett sådant uttalande hade fått passera utan en storm av kritik? Men nu är det naturligtvis inte svarta och vita Paolo Roberto pratar om, utan män och kvinnor. Men exakt samma resonemang som han för kring skillnaderna mellan män och kvinnor kan faktiskt föras kring skillnader mellan de som är födda i Afrika söder om Sahara och de som är födda i norra Europa (för att ta två geografiska exempel).

Det finns genetiska skillnader mellan svarta män och vita män. Det finns skillnad i muskulatur. Det är liksom ingen slump att i princip alla som varit i sprintfinal på stora mästerskap de senaste tjugo åren varit svarta.

Och på samma sätt finns det uppenbart skillnader mellan män och kvinnor rent fysiskt. Ingen är så korkad att han eller hon påstår något annat. Det intressant är vilka slutsatser vi drar utifrån dessa skillnader i fysisk. Paolo Roberto och hans gelikar drar slutsatsen att skillnad i fysik och biologi medför skillnader i tankar och förhållningssätt till världen. Och därmed att vi är ämnade att jobba med och anpassade för olika saker.

Hos många grupper var rasismen före 1900-talet en integrerad del av hela tankesystemet och man höll svarta som slavar för att man inte trodde svarta om bättre. Och motiven var att skillnader i biologi medförde skillnader i mentalitet. Därför kunde inte svarta ha samma jobb och samma ansvar som vita. Precis som rasism i hundratals år har motiverat varför svarta skall göra de sämsta jobben och ha de sämsta villkoren, motiverar sexismen varför kvinnor skall sköta hemmet och ha sämre löner.

Men inte reagerar bloggare med avståndstagande ifrån Robertos sexistiska idéer. Istället är det höhö och hähä från den sexistiska hejarklacken.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


20 Responses to “Om Paolo Roberto pratat om rasskillnader istället…”

 1. Nu sa ju iofs Roberto att han var ”militant jämställdhetsivrare”, och menade att feminismen har blivit en extremvänsterideologi som har litet med jämställdhet att göra och som inkräktar för mycket på individernas frihet. Han säger INTE att ”kvinnor ska sköta hemmet och ha lägre löner”.

 2. Är du verkligen så barnslig att du tror att det finns vattentäta skott mellan biologi och mentalitet? Att hormonuppsättningar inte gör någon skillnad? Att kvinnor på allvar inte skulle ha några andra förutsättningar – för förmågan att bli gravid är bara en ”konstruktion”? Kejsaren är naken, och det är galet att Paolo Roberto måste vara den som säger som det är. Att du, liksom alla dina gelikar, inte har annat att komma med än att jämföra med rasismen är inte konstigt – det är liksom er motsvarighet till ”höhö” och ”hähä”. Väx upp.

 3. 3 Bengt Svensson

  Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på katter och hundar. Det är skillnad i biologi, det är skillnad på muskulatur, det är skillnad på hjärnor.

  Det är bara att titta på sånt här som att jobba hos polis, hos blinda och med spaning, jag menar, vem är det som är gör det? Hundar vill ju jobba med sådant och /../ vi har världens bästa djurskydd men katter får ju bara skit liksom.

  Slår nu vad om att ett sånt uttalande genererar höhö och hähä från alla djurplågare!

 4. 4 Mattias

  Klart att det inte finns vattentäta skott mellan biologi och mentalitet. Problemet är att det finns stora skillnader även inom könen, vilket Paolo Roberto helt bortser ifrån.

  Förmågan att bli gravid är så klart inte en ”konstruktion”. Vem har påstått det? Det som är en ”konstruktion” är all de saker som hängs på graviditeten.

 5. 5 Tjorven

  Vaddå ”bortser” ifrån? Han för överhuvudtaget inte diskussionen som du har konstruerat här. Men det är ju effektivt att tillskriva någon annan åsikter och sedan bemöta dem istället för vad som sägs. Men för att följa ditt eget exempel, vad tänker du när du läser följande; om feminister hade pratat om invandrare:

  ”Invandrare är djur.” Irene wachenbitch
  ”Alla invandrare är potentiella våldtäktsmän” – Katarina Wennstam
  ”Invandrare kostar samhället mer och bör därför betala mer. Invandrarskatt” – Gudrun Schyman
  ”Alla invandrare är kollektivt skyldiga till vad andra invandrare gör” – Johan Ehrenberg
  ”Invandrare slår kvinnor för att bibehålla sin makt. Det räcker att några slår för att gynna alla invandrare” – Eva Lundgren
  ”Skulle äldre invandrare vara förebilder för unga invandrare? Det tror jag inte. Unga invandrare behöver förebilder som står för demokrati och mänsklighet.” – Tiina Rosenberg

  Listan skulle kunna göras oändlig. Jag fattar inte ens att du kan se flisan i din grannes öga med en så stor fet stock i ditt eget.

 6. 6 Regn

  Spot on, Tjorven.

 7. ja det är en jävla spagettiapa som springer omkring i mediabruset

  http://minvarldny.blogspot.com/

 8. 8 Kalle E

  Garvade ihjäl mig åt Tjorvens lista.

  Men ärligt: Blir den första tjockskallen mindre tjockskallig för att man jämför honom med andra tjockskallar?

  Jag köper att det skiljer sig i biologi och mentalitet mellan könen, men till skillnad från Paolo tror jag att vi män och kvinnor är mer individer och erfarenheter än vad vi är kön och biologi.

  Det är lite för enkelt att hänvisa till ”men de som är av samma kön som dig har ju alltid gjort så – varför vill inte du göra det?”

  Det är som om någon skulle säga till mig: ”Men killar har ju alltid tittat på fotboll, varför vill du spela piano istället för att titta på EM?”

 9. 9 Kalle E

  Tappade sista meningen i min post:

  ”Anledningen till att jag inte VILL titta på fotboll är för att jag inte VILL. Det har inget att göra med vad andra individer med snopp VILL göra. Du talar bara utifrån stereotyper som inte passar in på MIG.”

 10. 10 Lövet

  Om Wachenfeldt hade talat om Svarta: ”Svarta är inte djur, de är värre än djur.”

  Det du sysslar med har fått ett eget bibelord: ”Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?”

 11. Det är bevisat att det finns generella kognitiva skillnader mellan olika folktyper till följd av de biologiska skillnaderna. Jämförande studier av testosteron, självbehärskning och IQ visar detta (prof. Rushton, prof. Herrnstein, prof. Lynn). Studierna är kritiserade, men egendomligt nog presterar kritikerna inga egna studier för att punktera resultaten. Det är så vansinnigt tabu att studera rasbiologi – och 79 % av alla forskningspengar kommer från samma ekonomkiska elit som ivrar för att alla är födda lika, bara för att få legitimitet för sin globala marknadsliberalism.

  Om alla har lika förutsättningar, så kommer ju ingen efter på grund av folktyp. Nej, de som kommer efter är lata eller offer för det sociala arvet, påstår marknadsliberalerna. Allt för att kunna fortsätta att suga ut Tredje världen och de flyktingar som de tvingar hit med sina krig för olja och sin orättvisa handel. Det finns intelligenta bland alla folktyper. Så mycket är klart. Men ett humanistiskt rasistiskt perspektiv är det enda åskådningssättet som gör folktyperna nytta på det hela taget: Först när vi vet vilken folktyp som behöver extra kognitivt, socialt och moraliskt stöd, kan vi ge det. Istället för att bara skylla på individen eller det sociala arvet i det oändliga, vilket bara resulterar i utblottade individer i det första fallet – och övergödda handlingförlamade dito i det andra fallet.

  /Filosofie Magister i etnologi Tobias Struck

 12. OK ska vi komma tillbaka från planeten förolämpning och landa lite i verkligheten.

  JA, det finns skillnader i MEDELVÄRDEN mellan gruppen kvinnor och gruppen män.
  JA, det finns skillnader i MEDELVÄRDEN mellan raser.

  NEJ, Detta är i 99% av alla fal inte relevant.

  Detta därför att skillnaderna mellan grupperna är väldigt små om man jämför med skillnaderna inom grupperna.
  Dessutom så är skillnaderna mellan två ”raser” mindre än skillnaderna mellan manliga och kvinliga individer inom raserna.
  så rasisterna har ännu mindre argument än mansgrissar/kvinnogrissar.

  FÖ: liten bit onödigt vetande, den ”vita” rasen har kommit från den ”svarta” rasen. Vi ”vitingar” har en mutation som ger mindre pigment i huden, detta har varit en fördel då vi lättare kunde ta upp d-vitamin i nordliga solfattiga länder.
  så det är vi ”vita” som är degenererade 🙂 🙂

  /C

 13. 13 Joel

  Lika nöjda som du och Hanna Fahl måste ha varit över din lilla ”finurliga” rasistjämförelse, lika mycket, eller mer, gapskrattar alla vi som befinner oss ute i verkligheten över hur underbare Paolo drog ner byxorna på pk-feminissan!

  Forza Paolo!!!

 14. C. Jag vet att alla raser kommer från den negroida. Det är en raffinerinsgprocess via allehanda anpassningar och naturligt urval. Och vem har kallat negroider ”degenererade”? Jag har bara konstaterat det som du konstaterar – men jag har dragit humanistiska slutsatser. De små skillnaderna grupperna emellan vad gäller medelvärden i intelligens, har naturligtvis en jättebetydelse i konkurrenssammanhang: Ingen individ existerar för sig själv, de flesta solidariserar sig och hämtar kraft i från lika. Då kan du ju tänka dig att indvidens frihet inte hjälper negroider mycket – lika litet som extra ekonomiskt stöd. Det som hjälper de mindre luttrade folktyperna är de mer luttrade folktypernas lag, ordning och pedagogiska stöd. Jag kan inte se någon logisk humanistisk konsekvens av att ignonera generella intelligensskillnader mellan folktyper. Och ingen opponent har ännu kunna prestera en saklig debatt i ämnet med undertecknad. Vi lever helt klart i en undergångskultur – styrd av en sionistisk elit utan hänsyn till andra folk och nationer än sionistiska judar och deras materialistiska stat Israel.

  Du talar utan anledning om din egen folktyp som degenererad, i något slags masochistiskt och depraverat fjäsk för andra folktyper, som du anser är marginaliserade av oss vita. Men det är inte ”vi vita” som marginaliserar de mindre luttrade folktyperna, det är en global ekonomisk elit, utan solidaritet med den kaukasoida folktypen. Så du slår helt och hållet i luften. Alla folk har bedrivit imperialism och etniska rensningar, från Zulu-folket till Apacherna. Det är tragiskt, men det löses inte genom att utrota de vita folktyperna. Som det nu är, utgör de vita 10 % av mänskligheten. Innan Andra Världskriget var vi 35 %. Och det enda dom du har att säga om detta är att det är nice, eller?

 15. Roberto snackar som vanligt en massa skit. Men vad är att vänta sig efter smällarna han fick Castillejo och Armand Krancj???

 16. Hmmm… – Apropå Din tänkta/skrivna mening ovan: ”Men nu är det naturligtvis inte svarta och vita Paolo Roberto pratar om, utan män och kvinnor.” – slut citat.

  Om detta med män och kvinnor har jag tänkt/skrivit en del om under rubriken ”Häxprocesser då och nu” !

 17. @tobias.

  Det är uppenbart att du kände dig träffd eftersom du var tvungen att angripa min kommentar, men tro det elelr ej, jag riktade inte in min kommentar mot dig (Isåfall hadde du sett ett @tobias först.)

  du undrarr vem som kallat ”negroida” degenererade, väldigt många, det var en allmänt trod hypotes för 50+ år sedan att den ”negroida” rasen hade sitt ursprung i den rena ”vita” rasen. Det var det jag lite humoristiskt reffererade till (Det var avsett som ett skämt vilket indikeras av 🙂 )

  resten av ditt paranoida samlande lämnar jag obesvarat eftersom det inte är lönt att argumentera med folk som fortfarande tror på sionistiska världskonspirationer och rasers överlägsenhet.

  /C

 18. Tjorven!

  En förnämlig och helt relevant sågning av bloggarens argumentation. Tack för den! För övrigt var intervjun med Paolo Roberto befriande på något sätt. Skönt att inte alla proffstyckare är stöpta i samma form (även om de allra flesta är det).

  Herr K.

 19. 19 Totte von Grimberg

  Riktigt bra inlägg. Du säger det jag tänker, tack för en utmärkt blogg!:)


 1. 1 Så mycket har inte hänt på hundra år « Utsikt från höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: