Undrar vad de där knäppa muslimerna hittar på nästa gång?

02Okt08

I tv-serien Vänner finns ett avsnitt där Ben Stiller spelar Rachels knäppe pojkvän Tommy. Tommy är aggressiv och Ross ser det som sin uppgift att försätta Tommy i situationer där han flippar ut. Ross blir helt besatt av att få Tommy att flippa och står långa stunder bara och stirrar på honom.

På samma sätt verkar de svenska aggroliberalerna agera gentemot den muslimska världen. Dilsa Demirbag-Steen skriver om Muhammed som pedofil och Per Gudmunson bara sitter och väntar på vad de hemska muslimerna skall göra när de läser det där. Jag kan riktigt se hur Gudmunson sitter i sin soffa med popcorn och myser inför tanken att kunna hetsa mot de hemska muslimska fundamentalisterna och deras galenskap.

Missförstår mig dock inte här. Jag anser att även Muhammed skall kunna kritiseras och debatteras, liksom Jesus eller Mose eller Budda. Dock är det väldigt utstuderat och provocerande att hänvisa till Muhammed som pedofil enbart för att se hur muslimer i Sverige skall reagera, såsom ex. Per Gudmunson gör.

Läs även andra bloggare om , , , ,

Annonser


5 Responses to “Undrar vad de där knäppa muslimerna hittar på nästa gång?”

 1. 1 Eric

  Ja men texten du hänvisar beskriver ju ett litterärt verk som i sin tur talar om Mohamed och pedofili. Sen kommer en låg harang över hur viktigt det är med yttrandefrihet som är en smula tröttsam, eftersom vi hört det så många gånger förr.Men det är ju inte så att författaren av artikeln anklagar någon för att vara pedofil eller?

 2. Träffande jämförelse. Jag tror dessutom att följande påstående av Demirbag-Sten är falskt:

  ”Reaktionerna från fundamentalistiska muslimer är så omfattande att förlaget kompenserat författaren och valt att inte ge ut boken”

  Jag har inte kollat up det, men jag läste om den här historien för någon månad sedan och vill minnas att förlaget valde att inte ge ut boken på grund av kritiken från Spelling (som också nämns i Demirbag-Stens text). När beslutet fattades var manuskriptet okänt, så någon omfattande muslimsk reaktion kan knappast ha förelegat vid det tillfället.

 3. Demirbarg-Sten skriver om Muhammed; ”en pedofils övergrepp på ett barn”. Låter rätt mkt som en anklagelse.

 4. Påståendet som jag citerade ovan är kanske sant trots allt. Det överensstämmer med beskrivningen i den här Guardian-artikeln från 28 september. Artikeln jag läste var också ur Guardian men från 12 augusti. Där ges en annan förklaring.


 1. 1 Är den kristna guden pedofil? « Utsikt från höjden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: