Är det ”tummen upp” för skolk i betyget?

11Sep08

När jag gick på gymnasiet ringde en reporter från en lokaltidning och frågade om jag och några kompisar kunde ställa upp på en intervju om en ny lärlingsreform som planerades. Visst. Jag pratade med fem kompisar och de var naturligtvis sugna på att få vara med på kort i en tidning. Vi hade inte så mycket koll på vad saken handlade om men fyra av oss gjorde tummen ned och två tummen upp. Rubriken blev: ”Tummen ned för läringsförslag”.

Nu gör Metro samma sak, men den här gången handlar det om Björklunds förslag att skriva in skolk i betyget. Fem elever på Jörgen Kocksgymnasiet i Malmö har fått frågan vad de tycker om förslaget. Fem gör tummen upp och en tummen ned. Rubriken? ”Tummen upp för skolk i betyget”

Men liksom det var meningslöst att dra några kvantitaiva slutsatser av hur jag och mina kompisar tyckte när vi gick på gymnasiet så är det meningslöst att säga att skolk i betyger ”mottas positivt bland elever på landets gymnasieskolor”, såsom Metro gör. Underlaget för påståendet och för rubriken är sex (6) elever. Till och med nättidningarnas poänglösa webbomröstningar ger ett bättre underlag.

Läs även andra bloggare om , , ,

Annonser


One Response to “Är det ”tummen upp” för skolk i betyget?”

  1. det finns vll andra problem som just är större än skolk i plugget..?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: